20 februari 2024

Xbox Games with Gold voor December

De nieuwe Games with Gold titels voor Xbox zijn weer door Major Nelson op Twitter bekend gemaakt. Na een knallende novembermaand gaan een we een ietwat rustige feestmaand in. Desalniettemin zijn het komende maand goede titels met vele uren gameplay.

De eerst Xbox One titel is beschikbaar van 1 tot en met 31 december. Q.U.B.E. 2 is een first person puzzel game. De eerste game kreeg in 2011 veel lof. Het zat zelfs in de finale van Indie Game Challenge. De tweede game moest het doen met minder lof. Niet omdat de game slecht is, maar omdat de nieuwigheid eraf is. Het is echter een zeer vermakelijke game. Fans van de Portal games zullen zich direct thuis voelen. De wereld heeft dezelfde vibe en het puzzelelement zou zich zo in een nieuwe Portal passen. Zeker de moeite waard! Q.U.B.E. 2 is tevens Xbox One X enhanced.
games with gold
De tweede Xbox One game mogen we verwelkomen is Never Alone. Deze is te downloaden van 16 december tot en met 15 januari 2019. Puzzelgames lijken het thema voor deze maand. Deze keer vermomd als platformer, of atmosferische puzzel platformer zoals het zelf noemen. Never Alone (of Kisima Inŋitchuŋa) is gebaseerd op het verhaal “Kunuuksaayuka” van de inheemse bevolking van Alaska. De game heeft meerdere prijzen gewonnen vanwege haar verhaal en oorsprong, alsmede de grafische stijl. Vanwege de gameplay vallen de review scores tegen. Uiteindelijk is het wel een ervaring die elke gamer een keer heeft moeten meemaken.

Xbox 360 èn originele Xbox

Deze maand hebben we niet alleen een Xbox 360 titel, maar zelfs een game uit de bibliotheek van de OG Xbox. De eerste game is het tweede deel uit de populaire RPG serie van EA, Dragon Age. Dragon Age 2 is gemaakt door BioWare, bekend van o.a. Star Wars KotOR, Neverwinter Nights en Mass Effect. Heb je Dragon Age Origins uitgespeeld, dan kun je je savegame meenemen om de start van deze game te bepalen. Dragon Age 2 is beschikbaar van 1 tot en met 15 december.
games with gold
In de tweede helft van de maand zit er bij Games with Gold zowaar een originele Xbox game. Mercenaries: Playground of Destruction is een game gemaakt door Pandemic en uitgebracht door LucasArts. Pandemic staat voornamelijk bekend om het maken van de originele twee Star Wars Battlefront games. De naam van de game zegt het eigenlijk al, Playground of Destruction. Je wordt in een sandbox gegooid en mag dingen gaan vernielen. Er zijn verschillende facties en missies, maar je mag alles doen zoals je wilt. Mercenaries: Playground of Destruction is Xbox One X enhanced met verbeterde textures en 4K resolutie. De game is beschikbaar voor download van 16 tot en met 31 december.


Games with Gold titels voor november

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →