28 mei 2024

Nintendo lanceert nieuw Nintendo Switch model in 2019

De Nintendo Switch brak vele records in 2017, maar in 2018 waren de verkoopcijfers lang niet zo verrassend als in 2017. Alhoewel de verkoopcijfers niet slecht waren dit jaar wilt Nintendo haar plek in de competitie aanscherpen met een nieuw model voor hun hybride console.

Het nieuwe model van de Nintendo Switch zal in het tweede halfjaar van 2019 verschijnen. Productie is nog niet gestart, Nintendo is namelijk nog niet op een lijk wat betreft verbeteringen aan het apparaat. Het huidige model kent een aantal kenmerken die duidelijk verbeterd kunnen worden. De accu is waarschijnlijk de meest besproken feature in dit geval. De accu gaat onder ‘heavy load’ in de zware games uiterlijk 3 uur mee.
De verbinding tussen tablet en Joy-Con is daarnaast best wel fragiel en kan door overmatig gebruik snel slijten. Vooral in handen van jonge kinderen, een belangrijke doelgroep van Nintendo’s hybride console.
Een punt waar zeer waarschijnlijk een verbetering in zal komen is de display op het apparaatje. Het huidige model werkt met een zogenaamde lower-end liquid-crystal display zonder bepaalde technologieën die we zien in de dagelijkse smartphone. Een update in de display zal zorgen voor een dunner, helderder scherm, die efficiënter met energie kan omgaan. Het nieuwe model zal naar verwachting geen gebruik maken van OLED panelen zoals we zien in Apple’s nieuwste smartphone lijn.


“Nintendo lanceert nieuwe Switch in het tweede halfjaar van 2019.”
Alhoewel er nog niets in steen gegoten is de kans enorm groot dat er een Switch V2.0 zal verschijnen in 2019. Huidige eigenaren hoeven echter niet te vrezen. Het zal geen nieuwe generatie console worden. Revisies van een console is niets vreemd. Ook Playstation en Xbox voeren verschillende veranderingen door in hun units voor performance redenen. Deze zijn bij een handheld gemakkelijker in te zien door verbetering aan het scherm en batterijduur bijvoorbeeld. Zo zag de PSP ook verschillende versies waarbij het beeld bij bijna ieder nieuw model een verbetering zag.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →