25 februari 2024

Fortnite Seizoen 7 is vandaag begonnen

Het nieuwe seizoen van Fortnite is vandaag van start gegaan. Het is het zevende seizoen van de game van Epic Games en het heeft een winter tintje. Er zijn bijvoorbeeld meerdere winter skins en de map ligt onder het sneeuw.

Fortnite is al meer dan een jaar geleden gereleased. Om de 3 maanden brengt Epic Games een nieuw seizoen uit voor de game en dit verandert de Battle Royale map en geeft een nieuwe Battle Pass. Vandaag is er weer een nieuw seizoen van start gegaan, namelijk het zevende seizoen. Seizoen 7 staat in het teken van de winter. De skins en cosmetics hebben allemaal een winters tintje. Zo is er bijvoorbeeld een Yeti skin en The Ice King. Dit zijn twee voorbeelden van de nieuwe items die beschikbaar zijn geworden in de 100 tiers. De nieuwe Battle Pass kan weer door spelers gekocht worden en hiermee kunnen nieuwe cosmetics verkregen worden. Er zijn ook weer meerdere skins in de Battle Pass, die van uiterlijk kunnen veranderen als je challenges voltooid. Naast de nieuwe cosmetics heeft ook de map een winterse metamorfose gehad. Een deel van de map ligt namelijk onder het sneeuw en meren zijn bevroren. De bevroren meren zorgen voor een leuk gameplay effect.

Het zevende seizoen van Fortnite zal 2 weken langer duren dan gebruikelijk is. Dit komt omdat het team van Epic Games ook een korte vakantie houdt tijdens dit seizoen. Dit betekent echter niet dat er 2 weken lang geen content uitgebracht gaat worden voor de game. Epic Games verzekert ons ervan dat de game geupdate zal worden tijdens hun vakantieperiode en wekelijkse challenges dus niet op zich laten wachten. De extra 2 weken zorgen er wel voor dat spelers net iets langer de tijd hebben om alle nieuwe items van het seizoen te unlocken!