26 mei 2024

The Grand Tour Game krijgt releasedatum

The Grand Tour is een racegame gebaseerd op het gelijknamige TV programma. Amazon Game Studios heeft nu de releasedatum bekendgemaakt: 15 januari 2019. Met deze aankondiging is er ook een nieuwe trailer getoond.

The Grand Tour is het Britse programma van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. Nadat zij vertrokken zijn bij Top Gear, zijn ze dit programma gaan maken. Deze volgt in grote lijnen dezelfde formule als Top Gear, maar de studio reist over de wereld in grote tenten. Er wordt ook met verschillende auto’s op een test track gereden. Daarnaast zijn er verschillende uitdagingen voor de presentatoren en bijzondere trips met verschillende, en vaak vreemde, auto’s en creaties.

De game zal alle facetten uit de show moeten nabootsen. Dit houdt dus in dat alle races, reviews en lolligheden uit de serie speelbaar zullen zijn. Tijdens het spelen zullen er commentaar- en voiceclips uit de serie gebruikt worden. Tussen de rij-segmenten wordt de boel met live-action aan elkaar geknoopt. Net als de show, zal de game in episodes geleverd worden. Echter kan de game alleen als één pakket gekocht worden. The Grand Tour zal niet een sim worden zoals Gran Turismo of Forza Motorsport. Er wordt door de ontwikkelaars op vooral leuke spel-ervaring gemikt die voor alle kijkers toegankelijk is.
grand tour
In de trailer is tevens een 4 speler split-screen mode. Iets wat tegenwoordig redelijk uitzonderlijk is. Gamers die de game pre-orderen krijgen er drie unieke wagens bij die door de presentatoren gemaakt zijn en in de show te zien waren. De firetruck van James May, de beach buggy van Jeremy Clarkson en de ‘plant-based eco car’ van Richard Hammond.
De show is te zien op de Amazon Prime videostreaming dienst (€5,99 per maand). De game wordt gemaakt door Amazon Game Studios, waarvan het team vooral uit mensen bestaat die voorheen aan Burnout en Need for Speed games gewerkt hebben.
The Grand Tour komt uit voor Xbox One en PlayStation 4.
grand tour
grand tour

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →