30 mei 2024

Counter Strike doet mee aan Battle Royale hype

Bijna iedere game heeft tegenwoordig een Battle Royale modus. Om gezellig mee te doen heeft Valve nu ook een variant van de game mode toegevoegd aan Counter Strike Global Offensive.

Met het grote succes van de Battle Royale modus in verschillende games, bleef Valve een beetje achter liggen. Counter Strike Global Offensive is een van de meest gespeelde games tot nu toe desondanks deze geen Battle Royale modus had. Dat gaat veranderen. Valve komt namelijk met hun eigen variant van de bekende game mode, Danger Zone moet concurrentie bieden tegen de bekende games als Fortnite, PUBG maar ook Call of Duty’s Blackout.
Het is een slimme zet geweest van Valve om deze game mode aan te bieden binnen de series. Tegelijkertijd hebben zij besloten dat Counter Strike Global Offensive nu free-to-play is, zo hoef je niet meer te betalen om het spel te kunnen spelen. Deze verandering hebben zij ondernomen om de playerbase groot te houden en zelfs willen uitbreiden. Zo willen zij nieuwe spelers trekken naar het spel.
Voor spelers die het spel hebben gekocht heeft Valve wel iets aparts klaar staan. Zo valt er voor een korte tijd een souvenir wapen te krijgen. Ook zullen alle accounts die een gekochte variant van CSGO hebben, een in-game Prime Status krijgen. Je zult echter wel Danger Zone een paar keer moeten spelen voordat je het wapen krijgt.

Wat verschilt er dan?

Buiten het feit dat het “weer” een Battle Royale modus is, ligt ten eerste de player count per match een stuk lager dan we zijn gewend van andere games. Het meest voorkomende getal is 100 bij zulke games, echter in Danger Zone zullen er maar 18 spelers (in duo’s of squad queue) of 16 spelers (in solo) spelende zijn. Het principe is wel hetzelfde, de spelers worden in een map gedropt die de naam Blacksite draagt. De laatste die overblijft wint.
Buiten het grote plaatje verschilt de game mode wel met andere games. Zo dient de speler geld te verdienen in de match om een betere kans te maken op overleving. Het geld verdien je door uitdagingen te doen, kluizen open te breken en gijzelingen veilig naar een gebied te brengen. De in-game currency kun je dan gebruiken om betere wapens en equipment te kopen. Ook zal de speler toegang hebben tot een “tablet” waarbij de map wordt weergegeven met alle highlights. Op de map kan de speler zien waar een wapen aflevering plaatsvind, een specifieke speler zich bevind en natuurlijk waar het volgende, veilige gebied is.
Desondanks het een nieuwe game mode is, zullen oude spelers geen enkele moeite hebben met spelen. Volgens Valve blijft het gedrag van wapens en equipment hetzelfde zoals we zijn gewend, echter de spelers healthpoints kunnen tot 120 verhoogd worden.