15 april 2024

Deoxys krijgt nieuwe vorm in Pokemon Go

De legendarische Deoxys heeft al eerder dit jaar zijn debut gemaakt in Pokemon Go. De fans weten dat Deoxys meerdere vormen kan hebben, een daarvan wordt later deze maand geïntroduceert.

Eerder dit jaar konden Pokemon Go spelers Deoxys vangen door middel van EX Raids te doen. Als je een Raid succesvol klaarde dan kreeg je een encounter van Deoxys in zijn normale vorm. Bijna iedereen weet dat deze legendarische DNA Pokemon ook meer vormen heeft. Zo zal er later deze maand een nieuwe vorm geïntroduceerd worden in het spel.
Ontwikkelaar Niantic heeft bekend gemaakt dat namelijk Attack vorm Deoxys beschikbaar zal zijn later deze maand. Om deze andere vorm te krijgen dienen spelers de Pokemon te vangen in EX Raids. Buiten dat het wezen een ander uiterlijk heeft, zal deze namelijk ook andere stats bevatten. Zoals zijn naam al zegt; een veel hogere Attack score dan zijn normale vorm. Wel waarschuwt Niantic dat de spelers elke mogelijkheid moeten aangrijpen willen zij deze vorm bemachtigen.
De nieuwe vorm van Deoxys zal geïntroduceert worden tijdens de nieuwe EX Raid uitnodigingen. Deze zullen uitgedeeld worden vanaf 20 december. Een EX Raid is een raid waarbij je een uitnodiging moet hebben om mee te doen. Om een uitnodiging te bemachtigen zul je normale Raid Battle moeten klaren bij een “gekwalificeerde” gym. De speler kan zien of een gym gekwalificeerd is door te kijken naar de EX Raid tag rechtsboven in de hoek.