19 april 2024

Beste Games Van 2018: Detroit: Become Human

Gisteren werd een begin gemaakt aan een nieuw initiatief van intheGame. Wij gaan om de zoveel dagen terug kijken naar de beste games van het jaar, vandaag gaan we verder met Detroit: Become Human!

Via dit initiatief proberen wij terug te kijken naar de titels die mensen kippenvel gaven. Wij gaan terugkijken naar de lancering van deze titels, de reviews over deze games en de toekomst voor deze games. We proberen dit zo chronologisch mogelijk voor jullie waar te maken! Met vandaag Detroit: Become Human!

Regelrechte hit

Detroit: Become Human was na de release van de game een regelrechte hit. De game werd zeer goed ontvangen door de spelers. Maar ook de media was zeer te spreken over de game van Quantic Dreams. Quantic Dreams sloeg de spijker op zijn kop met deze game. Alle goede punten uit voorgaande games zien we terug komen in Detroit: Become Human. Maar Quantic Dreams heeft ook geluisterd naar de kritieken van de vorige games. Deze zijn goed opgelost en verbeterd in hun laatste game.
Gemiddeld scoorde Detroid: Become Human een 7.8 bij de media. De spelers gaven een hogere cijfer, een 8.7. Wij zelf waren zeer onder de indruk van de game en vonden het zelfs de beste werk van Quantic Dreams. Wij gaven heel optimistisch en voor ons terecht een 10.

De manier waarop je de game speelt en hoe de game eruit ziet is simpelweg fantastisch. We hebben onze uiterste best gedaan om de flaws van de game te vinden. Maar als we eerlijk zijn, de kleine flaws die er zijn, is als zoeken naar een speld in een hooiberg. 
Peter Ernster

Helaas heeft Detroit: Become Human geen prijzen gewonnen tijdens The Game Awards. Op zich niet geheel vreemd als we kijken naar alle andere geweldige games die dit jaar zijn uitgebracht. Quantic Dreams moet echter genoegen nemen met drie nominees.  Detroit: Become Human kreeg een nominee voor Best Game Direction, Best Narrative en Best Performance. Maar bij twee van de drie werden ze verslagen door Red Dead Redemption II en de andere door God Of War. Niet de minste games van het jaar.
 

De toekomst

Voor zover bekend is zal er geen extra content komen voor Detroit: Become Human. Echter kunnen we wel verwachten dat Quantic Dreams weer hard aan de slag gaat aan een nieuwe game. Met alle lovende kritiek kunnen ze de volgende game nog meer perfectioneren. Hopelijk gaat Quantic Dreams ons in de toekomst nog meer fantastische games geven zoals Detroit: Become Human. De game was een genot om te spelen en nog steeds een geweldige aanrader om tijdens deze donkere dagen te spelen.
Heb jij Detroit: Become Human gespeeld? Laat het ons weten wat jij van de game vond in de reacties hier beneden! Wij zijn altijd benieuwd naar jouw mening.