29 mei 2024

Dice draait Battlefield V time to kill veranderingen terug

Dice heeft in een brief aan de Battlefield V community laten weten dat de Time to Kill veranderingen die vorige vrijdag voorgesteld werden, geheel teruggedraaid worden. Fans waren niet tevreden over de nieuwe aanpassingen. 
Dice had gehoopt de Battlefield V ervaring naar een hoger niveau te tillen door de game aantrekkelijker te maken voor mensen die net instappen. Daarbij moesten de Battlefield veteranen wel tevreden gehouden worden. Zij zouden meer keuze hebben met een meer “core” gerichte gameplay die bij hun eigen stijl zou passen.
Dice geeft toe hier in een fout te hebben gemaakt. Het bedrijf geeft dan ook toe moeite te hebben gehad met de beslissing en dan ook veel moeite te hebben met veranderingen die nodig zijn om nieuwe spelers op een meer ervaren niveau te krijgen.
Battlefield V time to kill
Het Battlefield team zegt veel te hebben geleerd. Vooral over de problemen rondom Time To Death. Daarin is duidelijk geworden dat er imbalances in wapens zijn. Het team zegt dan ook real-world data te hebben verzameld waarmee zij betere veranderingen kunnen gaan toepassen. Met die stappen zijn ze dan ook al begonnen.

Vanaf vandaag zullen de veranderingen teruggedraaid worden. Deze gaan terug naar de originele launch settings. De Conquest Core playlist zal dan ook verwijderd worden. Er komen geen nieuwe Core toevoegingen. Omdat dit een server-side update is, komt er geen client download.

Battlefield V lijkt een moeizame start te hebben. Toch zijn veel reviews overwegend positief. De game voelt volgens velen ongepolijst aan maar levert wel precies de ervaring die verwacht werd van de game. De Rotterdam map zorgde dan ook voor veel hype. Er zal in de loop van het nieuwe jaar meer informatie volgen over de voortgang van Battlefield V en de tweaks in de game modes en balancing. Verdere updates zullen dan ook in de nabije toekomst volgen.