2 december 2023

Awesome Games Done Quick winter editie 2019

Januari, de maand waarin we het nieuwe jaar in starten. Dat geldt ook voor de gaming events. Één van de bekendste januari events is Awesome Games Done Quick. AGDQ winter editie 2019 gaat aanstaande zondag van start.

Awesome Games Done Quick is een event waar speedrunners van over de hele wereld geld inzamelen voor het goede doel. Het event duurt een week en is een marathon dat in die week geen rust kent. Gedurende week zullen bekende en onbekende speedrunners alle favoriete games spelen van de gaming community. Zo zien we games als Super Mario Galaxy, The Legend of Zelda: Majora’s Mask, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty en nog veel meer klassiekers. Maar ook de nieuwe generatie games zoals NieR: Automata, Celeste en Super Mario Odyssey.
Tijdens het event zullen de games gespeeld worden door speedrunners. Speedrunners zijn gamers, met een team achter hun, de games zo snel mogelijk willen uitspelen. Daarbij zijn er diverse moeilijkheidsgraden zoals 100% complete of All Bosses. Tevens zijn er ook kleine wedstrijdjes van speedrunners onder elkaar. Vorige editie kenden bijvoorbeeld een speedrun race van vier teams tegen elkaar.
Maar het hoofddoel van AGDQ is om geld binnen te halen voor het goede doel. De donaties van dit event gaan naar de Prevent Cancer Foundation. Door middel van donaties kunnen kijkers doneren tijdens hun favoriete game of speedrunner. Naast je liefdadigheid kan je met je donatie kans maken op prijzen die beschikbaar zijn gesteld door de sponsoren. De donaties kunnen ook meetellen voor een bepaalde challenge voor een speedrunner. Sommige speedrunners bieden de challenge aan om geblinddoekt een game te spelen, maar dan moet wel een bepaald geldbedrag opgehaald zijn.
Hier kan je de volledige uitzendschema zien van het event. Het event is geheel te volgen op hun Twitch kanaal. Het event start zondag 6 januari om 17:30.