29 mei 2024

De eerste games van 2019

Nu de feestdagen voorbij zijn is het winter-wonderland ook voorbij. Mensen breken hun kerstboom af, en de lichtjes op straat verdwijnen. Het enige dat overblijft is koud en grauw weer. Geen betere tijd om lekker binnen te zitten en te gamen. Wat belooft januari ons?

Traditioneel komen er niet veel games uit aan het begin van het jaar. Iedereen heeft zijn grote releases al gekocht of van de Kerstman gekregen. Dat betekent echter niet dat de maand helemaal vrij is van nieuwe games. Wij zetten de interessantste even op een rij.
4 januari:
Fitness Boxing – De eerste release van het jaar is Fitness Boxing voor Nintendo Switch. Nu dat de feestdagen erop zitten, mogen de kilo’s er weer vanaf. Niets beter dan met een kruising tussen Wii Fit en Dance Dance revolution aan de slag te gaan. Weet je niet of het wat voor jou is? Een demo van de game is beschikbaar in de Nintendo eShop.
januari
11 januari:
Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s JourneyM&LBISBJJ is een remake van de Nintendo DS game uit 2009. De Mario & Luigi serie heeft consequent goede gameplay laten zien en ook deze game is geen uitzondering. Deze game met een hele lange titel zal de elfde beschikbaar zijn voor Nintendo 3DS.
New Super Mario Bros. U Deluxe – Wederom zien we een poort van een Wii U game naar Nintendo Switch. Heb je een Wii U, dan hoef je niet zozeer naar deze release om te kijken. Heb je geen Wii U, dan ben je bijna verplicht om deze titel te halen. Dit is namelijk de beste New Super Mario Bros. die wij gespeeld hebben. Uiteraard wordt ook bij deze versie New Super Luigi U geleverd.
januari
15 januari:
The Walking Dead: The Final Season – Episode 3 – Na drie maanden wachten zien we dan eindelijk deze bitterzoete derde aflevering van de populaire serie van Telltale Games. Na het onfortuinlijke omvallen van de studio, heeft Skybound Games beloofd het laatste seizoen af te maken. Gezien de omstandigheden is het ook nog niet bekend wanneer we de vierde en laatste aflevering kunnen verwachten. The Walking Dead is verkrijgbaar voor Steam, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch.
18 januari:
Ace Combat 7: Skies Unknown – De eerste game uit deze populaire arcade-flight simulator kwam uit in 1995 voor de Sony PlayStation. 23 jaar later zien we alweer het zevende deel uit de hoofdreeks. Oorspronkelijk zou de game in 2017 al uitkomen. Op 18 januari kunnen we dan eindelijk Ace Combat 7 spelen op Xbox One en PlayStation 4. Op 1 februari verschijnt de game voor Windows.

29 januari:
Kingdom Hearts III – De belangrijkste release van deze maand moet toch wel Kingdom Hearts III zijn. Vorige maand lekte de game al uit, maar werd er door de ontwikkelaar gevraagd om de game niet te spelen en ook geen cutscenes op Youtube te kijken. Het einde van deze maand kunnen we de videogame in ieder geval spelen zoals het hoort. Kingdom Heart III verschijnt op Xbox One en PlayStation 4.
Uiteraard zijn dit niet de enige releases deze maand. Ook zien we o.a. de remake van Resident Evil 2, een remaster van Yakuza 4, de tweede aflevering van het tweede seizoen van Life is Strange, en Tropico 6. Ondanks dat het een rustige maand is, hebben we zeker voldoende te spelen. Naar welke game kijken jullie uit?

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →