30 mei 2024

Bungie neemt afscheid van Activision, neemt Destiny over

Er is zeer, maar dan ook zeer interessant nieuws in de gaming industrie en 2019 lijkt een geweldige start te maken. Vandaag verschijnt het nieuws dat Bungie en Activision niet langer zullen samenwerken. Bungie neemt de rechten van Destiny volledig over.

Het is geen geheim dat de ontwikkelaar en uitgever al sinds het eerste deel met elkaar botsen. Tegenstrijdige belangen hebben gedurende afgelopen acht jaar voor veel rep en roer gezorgd, maar vandaag is dat gekibbel allemaal verleden tijd. Volgens een medewerker werd er hard gejuicht tijdens de team-meeting waarin dit vermeld werd. Er werd zelfs champagne open getrokken om deze  “scheiding” te vieren.

“We have enjoyed a successful eight-year run and would like to thank Activision for their partnership on Destiny,” Meld Bungie in hun blog post. “Looking ahead, we’re excited to announce plans for Activision to transfer publishing rights for Destiny to Bungie. With our remarkable Destiny community, we are ready to publish on our own, while Activision will increase their focus on owned IP projects.”

De laatste uitbreiding: “Forsaken”, werd goed ontvangen door de community, maar heeft er in gefaald om de verkoopcijfers te halen die Activision graag had gezien. De grootste storende factor tijdens de samenwerking van beide partijen is het jaarlijkse schema geweest. Iedere herfst moest er een nieuwe Destiny game of uitbreiding verschijnen. Aangezien Bungie nu niet meer afhankelijk is van Activision zal dit schema komen te vervallen.

“We’ll continue to deliver on the existing Destiny roadmap, and we’re looking forward to releasing more seasonal experiences in the coming months,” weet Bungie te melden, “as well as surprising our community with some exciting announcements about what lies beyond.”

Voorlopig zal er niets veranderen voor spelers van de looter-shooter. De game blijft op het Blizzard platform. Hoe de toekomst voor de franchise, met name, Destiny 3, uit ziet blijft voorlopig nog een vraag. Zal Bungie zelfstandig blijven, of zoeken ze naar een nieuwe partner voor Destiny 3?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →