26 mei 2024

Gerucht: Eindelijk SNES games naar Switch?

Sinds de release van de Nintendo Switch is er al de vraag om klassieke games op de Nintendo’s nieuwste beschikbaar te maken. Er is geen Virtual Console gekomen, maar wel een lijst speelbare NES games bij de nieuwe Nintendo Switch Online dienst.

Op Nintendo’s Wii, Wii U en (new) 3DS zijn via Virtual Console diverse klassieke games aan te schaffen. Helaas is deze dienst nooit naar de Switch mogen komen. Dit ondanks de veel interesse vanuit gamers. Vooral naar games oorspronkelijk verschenen op SNES is veel vraag. In september van vorig jaar heeft Nintendo Switch Online gelanceerd, waarbij meerdere NES games beschikbaar zijn om gratis te spelen. Super Nintendo games zijn tot nu toe opvallend afwezig geweest, maar daar lijkt nu verandering in te komen.
switch
Volgens Nintendo Everything staan meer dan 20 SNES games klaar om aan de dienst te worden toegevoegd. Dit zou middels datamining aan het licht zijn gekomen.
Deze games zijn ze tot nu toe tegengekomen:

 • Super Mario Kart
 • Super Soccer
 • Legend of Zelda: Link to the Past
 • Demon’s Crest
 • Yoshi’s Island
 • Stunt Race FX
 • Kirby’s Dream Course
 • Pop’n Twinbee
 • Star Fox
 • Contra 3
 • Kirby Super Star
 • Super Ghouls ‘n Ghosts
 • Kirby’s Dream Land 3
 • Super Metroid
 • Super Mario World
 • Pilotwings
 • F-ZERO

Er is nog vooralsnog geen verklaring uitgegeven door Nintendo, en er is geen duidelijkheid wanneer deze games al dan niet naar Nintendo Switch zullen komen.

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →