20 mei 2024

Resident Evil 2 post launch DLC bekend

Capcom heeft de eerste post launch DLC van Resident Evil 2 bekend gemaakt. Het betreft een nieuwe game mode die gratis zal worden toegevoegd. De belangstelling rondom de remake van Resident Evil 2 is groot. Een datum voor de post launch content is er echter niet.
De gratis game mode heet The Ghost Survivors. In deze mode zullen spelers uit verschillende personages kunnen kiezen die geheel willekeurige elementen krijgen. Daarnaast zal er een in-game shop zijn (die niet draait op micro-transactions). Capcom beweert dat deze mode zeer geschikt zal zijn om meerdere keren te spelen. De enige personages waarvan we zeker weten dat ze zullen worden toegevoegd zijn Robert Kendo, een USS lid, en Katherine, de dochter van de burgermeester.
Natuurlijk zullen er nog andere personages worden toegevoegd.
De remake zal op launch al twee extra game modes hebben die spelers kunnen unlocken. Het gaat hier om de 4th survivor mode en The Tofu Survivor.
Resident Evil 2 DLC
The Tofu Survivor is een parodie van de 4th survivor game mode. Deze speelt zich dan ook precies hetzelfde af, echter zullen spelers in plaats van de rol van HUNK, die van een blok tofu aannemen. Het doel is om de stad te verlaten door op tijd een helicopter te bereiken. Hiervoor zullen spelers een rank krijgen. Deze game mode werd in de originele game vrijgespeeld door bepaalde scenario’s, of een enkel scenario 6 keer op een rij binnen twee en een half uur met een A ranking te halen. Geen makkelijke opdracht.
De Resident Evil 2 remake komt deze week nog (op 25 januari) uit. De game maakt gebruik van de RE Engine. De remake geeft dan ook een geheel nieuwe ervaring. De klassieke survival horror elementen blijven er in, maar de visuals, de audio en een nieuw camera perspectief zorgen er voor dat dit op een geheel nieuwe game lijkt. Ook de controls zijn aangepakt. Dit zal dan ook weer een nieuwe draai geven aan de bekende game modes van de originele versie.
 
Spelers zullen als Leon S. Kennedy en Claire Redfield de verschillende omgevingen moeten verkennen, maar vooral overleven. Raccoon City zit namelijk in het midden van een crisis. De bevolking veranderen stuk voor stuk in zombies.
Zowel Leon als Claire zullen hun eigen aparte campaign hebben. Zo krijgen spelers verschillende perspectieven van hetzelfde verhaal.