7 december 2023

P.T. Nagemaakt in Dreams Playstation 4 Beta

Dreams is een aanstaande game voor de Playstation 4, maar het is eigenlijk meer een creatie tool waarmee je je eigen werelden in elkaar kunt zetten. Het nagemaakte P.T. level is een schitterend voorbeeld van Dreams’ capaciteiten.

De P.T. demo van Kojima werd goed ontvangen in de community, maar het duurde niet lang voordat de game waar de P.T., Playable Teaser, voor bedoeld is, werd afgeblazen. Daarmee verdween ook P.T. uit de Playstation Store. Alleen spelers die de teaser nog op hun harde schijf hadden geïnstalleerd konden deze spelen. Opnieuw downloaden is niet mogelijk.
Recentelijk is P.T. nagemaakt in Unreal en kan je deze op de PC spelen, maar ook is er een zeer interessante creatie verschenen van iemand die het level heeft nagemaakt in Dreams. Alle content valt op dit moment nog onder een NDA. Dus eigenlijk mocht deze gebruiker niets delen, maar dat heeft hij toch gedaan.


In de video zie je duidelijke overeenkomsten met de originele demo. Het is geen 1 op 1 kopie, maar de mate van detail zijn wel om over te spreken. Dit is een heel goed voorbeeld van alle mogelijkheden die Dreams zal bieden zodra de game verschijnt.
Dreams is een passie project van de makers achter de LittleBigPlanet franchise. In deze games waren de creatiekits al erg uitgebreid. Ga jij aan de slag met deze game, of creatie kit, zodra hij verschijnt? Wat wil jij gaan ontwikkelen?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →