25 februari 2024

Farming Simulator krijgt een Esports League

De makers van Farming Simulator, GIANTS Software, hebben op hun website bekendgemaakt dat hun game een onderdeel van Esports gaat worden. In 2018 vond er al een Farming Simulator toernooi plaats en dit jaar gaat het bedrijf hiermee verder. Dit zal gebeuren in de vorm van een Esports League met 10 toernooien.

Hardcore-spelers van Farming Simulator moeten de komende week goed letten op de social media van GIANTS Software. Het bedrijf gaat namelijk een Esports League opzetten voor hun simulatie game. GIANTS had in 2018 al een toernooi gehouden om te testen of het mogelijk was om Farming Simulator competitief te spelen en gaat hier dit jaar op verder. Dit zullen ze doen door een Esports League op te zetten. De League zal bestaan uit 10 toernooien en de beste teams van deze toernooien nemen het uiteindelijk tegen elkaar op om te bewijzen wie de beste boerderij kan onderhouden. Het prijzengeld van de Esports League is in totaal 250.000 euro en 100.00 hiervan zal verdeeld worden tijdens het eindtoernooi. De Esports League zal gespeeld worden in de game Farming Simulator 19.

Nieuwe game mode

GIANTS Software is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe game mode voor Farming Simulator. Deze nieuwe game mode wordt ontwikkeld om te gebruiken in de Esports League. Het moet de game interessanter maken om te kijken en meer competitief voor de gamers. Hoe de game mode er precies uit gaat zien, is op dit moment nog onbekend. Hier zal in de komende weken meer nieuws over naar buiten komen. GIANTS Software hint in ieder geval naar challenges die voltooid zullen moeten worden tijdens de simulatie.