30 mei 2024

Fallout 76 krijgt survival PvP mode

Fallout 76 ging niet heel lekker van start, zo gaat Bethesda de game goed onder handen nemen. Dit betekent dat de game nog veel nieuwe dingen gaat zien, zo zal er ook een nieuwe survival player-versus-player mode komen.

In de laatste blog post van Bethesda is bekend gemaakt dat er een nieuwe competitive type PvP mode eraan komt. De nieuwe game mode zal Survival heten; ontwikkeld om de spelers een andere kant van Fallout 76 te laten zien. Ook zal het spel uitdagender worden door deze mode.

“Since the launch of Fallout 76, we’ve received lots of feedback from some of our more competitive players who requested greater challenge, fewer restrictions, and more incentives when it comes to PVP combat, with this in mind, we began developing Survival mode, which will bring a new way for you to engage in even more demanding, high-stakes, and deadly adventures in Fallout 76.”
– Bethesda, over nieuwe game mode.

Survival zal later dit jaar in beta gaan, spelers hebben dan de keuze bij start-up van het spel te kiezen welke game mode zij willen spelen. Beide modi zullen dezelfde quests, events en verhaallijn hebben, alleen zal Survival dan ook nog een extra aspect toevoegen. Zo zal iedere ontmoeting met een andere speler kunnen uitlopen op een vecht- of schietpartij. Alle spelers buiten je eigen teammates zullen aangegeven worden als vijand, zo is er ook geen trigger nodig om een battle te starten.
Tevens brengt de nieuwe Fallout 76 mode ook nieuwe beloningen met zich mee. Bethesda heeft natuurlijk gezegd dat de game eerst goed getweaked moet worden, wel is bekend dat er twee keer zoveel Caps zullen droppen. De kans dat er een Aid Kit bij een vijandige drop zit wordt ook verdubbeld.
De Fallout 76 Survival beta zal van start gaan in Maart. Ondertussen zal er nog een patch aankomen voor het einde van Januari. Deze zou volgens Bethesda een flink aantal bugs verhelpen, ook zullen er kleine aanpassingen zijn op het gebied van gameplay.