Esports: Terugblik op de derde speelweek in de LEC

Fnatic is dan eindelijk van de nul punten af. Vrijdag in de strijd tussen de puntloze Rogue en Fnatic wist Fnatic aan het langste eind te trekken. Hiermee behaalde Fnatic zijn eerste punt in de LEC. Maar Fnatic is nog niet uit de crisis, de dag erna verloor het kansloos van Misfits Gaming. Met nog twee weken te gaan tot de helft van de spring split, kan Fnatic zich nog op tijd herstellen om de play offs te halen?

De dominantie van G2 Esports gaat ondertussen verder in de LEC. Na de derde speelweek gaat G2 Esports nog steeds ongeslagen aan kop. Dit weekend waren ze te sterk voor Splyce en SK Gaming. Hoewel de game tegen SK Gaming bracht G2 Esports echter in de problemen. SK Gaming voerde de druk op tegen de midlaner Caps. Maar gelukkig voor G2 Esports hebben zij genoeg andere spelers die de game kunnen carryen. Perkz AD voor G2 Esports speelde de game bijzonder goed en bezorgde daarmee G2 Esports de overwinning.
Schalke 04 en Vitality beleefden beide een sterke derde speelweek in de LEC. Ze wonnen beide hun beide games. Schalke 04  ontdeed zich van een directe concurrent Splyce en versloeg exceL Esports. Vitality won eenvoudig van Origen, maar had een vieze backdoor actie nodig tegen het puntloze Rogue. Voor het eerst deze split zagen we een Rogue die nog best gevaarlijk kan zijn. Helaas voor hun werd hun poging tot hun eerste win afgenomen door de backdoor van Vitality.

Uitslagen week 3:

SK Gaming G2 Esports
Splyce Schalke 04
Fnatic Rogue
exceL Esports Misfits Gaming
Origen Vitality
G2 Esports Splyce
exceL Esports Schalke 04
Sk Gaming Origen
Vitality Rogue
Misfits Gaming Fnatic

 

Stand na week 3:

1 G2 Esports 6-0
2 Schalke 04 5-1
Vitality 5-1
4 Misfits Gaming 4-2
5 Splyce 3-3
6 SK Gaming 2-4
Origen 2-4
exceL Esports 2-4
9 Fnatic 1-5
10 Rogue 0-6

Langzaam lijkt de LEC vorm te krijgen tussen de top teams en die daaronder. Hoewel de verschillen nog minimaal zijn, zien we vier teams die duidelijk de betere zijn dan de rest. G2 Esports, Schalke 04, Vitality en Misfits Gaming zien er sterk uit en consistent. Met name G2 Esports, wie kan hun nog verslaan?

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation