Preview: Closed Beta Anno 1800

Het is alweer vier jaar geleden dat Ubisoft en Blue Byte met een nieuwe Anno komen. Anno 2205 speelde zich af in de verre toekomst. In april dit jaar gaat Anno weer terug naar het verleden met Anno 1800. Afgelopen weekend konden we eindelijk weer even spelen door middel van een closed beta.

Tijdens ons bezoek aan Gamescom 2018 konden we al aan de slag met een korte demo. Afgelopen weekend konden we op ons gemak spelen met de closed beta van Anno 1800.  Met veel plezier hebben we al gelijk de nodige uurtjes in de beta gestoken. Het hoofddoel van Anno 1800 is nog steeds het zelfde. Bouw een nederzetting in de Old World en hou je bevolking tevreden. Uiteraard zitten hier wel wat meer haken en ogen aan dan simpel erop los te bouwen. Elk eiland heeft zijn eigen resources, maar niet elk eiland heeft alle benodigde resources om je bevolking te vrede te houden. Hierdoor wordt je genoodzaakt om andere eilanden te koloniseren.
Niet alleen eilanden in je huidige wereld kan je koloniseren. Je kan tevens eilanden koloniseren in een totaal nieuw gebied, de zogeheten New World. In de New World vind je immers resources die in zijn geheel niet te vinden zijn in de Old World. Om de New World te bereiken stuur je eerst je schepen op expeditie. Tijdens deze expeditie wordt je onderworpen aan diverse situaties die invloed hebben op het moraal van je bemanning. Maar uiteindelijk zullen ze een eiland vinden voor je waarop je kan koloniseren.

Overall

Overall beloofd de closed beta van Ann0 1800 een hoop goeds. Het opzetten van vaar routes tussen je eilanden is simpel en eenvoudig te maken. Ook handelsroutes met andere spelers is goed op te zetten. Echter dien je wel op goede voet met ze te staan. Het bouwen en voorzien van je nederzetting loopt vloeiend en is overzichtelijk. Helaas mis ik een duidelijke kantel tool om gebouwen te draaien. De game bepaalt soms zelf wanneer die iets draait en het is niet echt duidelijk te vinden waar je dat ongedaan kan maken. Diplomatie in Anno 1800 voelt ook niet echt spetterend aan. We merkten weinig van de invloeden van de andere spelers.
In de closed beta misten we het maken van legers. We konden wel aan onze vloot werken maar niet aan grondtroepen. Hopelijk worden die nog toegevoegd in de definitieve versie van Anno 1800. Het spel ziet fantastisch uit. Wanneer je inzoomt op je bevolking zie je een levendige nederzetting, en is het wel is leuk om gewoon paar minuten rond te kijken wat je bevolking allemaal aan het doen zijn. Met het spelen van de closed beta zijn we nog enthousiaster geworden voor het eind product.
Anno 1800 wordt gereleased op 16 april 2019.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation