Review: Bannermen of Bannerkids?

Bannermen, een enthousiaste eerste poging voor de makers van Pathos Interactive om een Real Time Strategy game te maken. Als een RTS fan hou ik er van om nieuwe RTS titels, en zeker van indie developers, een kans te geven.


Tijdens het lezen over Bannermen raak ik dan ook lichtelijk enthousiast over alle features van de game. Campaign mode, Sandbox mode en Multiplayer mode. Drie basis componenten die je graag als RTS fan in een game ziet. De Multiplayer mode is net als de Sandbox mode maar dan tegen andere spelers. In de Multiplayer mode kan je kiezen voor Casual games of voor Ranked games. Een prima balans voor de multiplayer spelers onder ons. Maar doet deze game zijn naam Bannermen eer aan of is de game meer voor Bannerkids?

Campaign mode

Bannermen speelt zich af in het rijk van Valtoria, een low-fantasy middeleeuwse wereld die wordt geteisterd door decennia van oorlog, honger en natuurrampen. Spelers nemen de rol van Lord Berrian aan. Lord Berrian probeert de glorie van zijn koninkrijk te herstellen. Hiervoor gaat hij op zoek naar zijn Bannermen om ze te verzamelen voor de strijd tegen een groot aantal stammen, en de duistere Lord Karthor. In zijn strijd krijgt hij steun van een vrouwelijke held Lady Vanya. Samen maken ze jacht op Lord Karthor de grote vijand van het spel.

Campaign mode is gelijk de reden waarom Bannermen een leuke game is. Het verhaal is vermakend en goed opgebouwd. Al snel kan je een band krijgen met Lord Berrian en zijn zoektocht naar het herstel van zijn koninkrijk. De verschillende stijlen missies wisselen elkaar prima af. Zo begin je met een missie om te ontsnappen aan de knechten van Lord Karthor. En later ga je samen met Lady Vanya een aantal van je Bannermen bevrijden. Dit soort missies zijn gelijk de wat moeilijkere missies van de Campaign mode. Je beschikt alleen over Lord Berrian en Lady Vanya, maar ze zijn niet overpowered. Hierdoor zal je sommige missies opnieuw moeten spelen omdat één van de twee dood is gegaan.

De andere missies zijn veelal traditioneel basis bouwen, legers maken en een bepaald doel behalen. Zo dien je je vrienden te beschermen van wolven of bandit raids. Maar ook totale verovering van een gebied zijn onderdeel van de missies.

Sandbox mode

Meeste tijd spendeer ik als RTS liefhebber in de sandbox mode van het spel. En hier heb ik wat moeite mee. Bannermen is op moment dat je een veroveringsgame speelt, relatief simpel. Je start met een Gathering Base. Met deze base kan je goud en hout mee verzamelen. Dit zijn gelijk de enige resources die je nodig hebt in het spel. Elke houtkamp biedt plaats voor 10 dorpelingen en de goudmijn bied plaats voor 5 dorpelingen. Zodoende ben je al vrij snel op volle kracht beide resourches aan het binnen halen. Naast je resources dien je ook je bevolkingslimiet in de gaten te houden. Deze kan je simpelweg verhogen door huizen te bouwen.
Bannermen
Qua verdere gebouwen houdt Bannermen echt het minimum aan. Met een totaal van acht andere gebouwen heb je dan ook wel alles gebouwd wat het spel nu te bieden heeft. In deze gebouwen kan je een totaal van 10 verschillende leger units bouwen. Vervolgens kan je met enkelen upgrades je leger sterker maken. Ter verdediging van je base kan je Guardtowers bouwen. Jammer genoeg zijn die simpel te slopen en voelen ze meer als een speldenprik aan dan een nuttige verdediging. Het gebrek aan bouwen van muren irriteert mij ook. In de Campaign mode komen we zo nu en dan muren tegen die helpen je base te verdedigen. Maar jammer genoeg kan je ze zelf niet bouwen.

Als je een game start in de Sandbox mode dien je wel rekening te houden met je tijd. Want de game kent bijzonder genoeg geen save en load optie. Dus al je harde werk kan niet opgeslagen worden, waardoor je dus genoodzaakt bent om of de game uit te spelen. Zo niet dan kan je de volgende keer weer van voor af aan beginnen. Overigens in de Campaign mode kan je tussen de missies door je voortgang opslaan.

Verdict

Bannermen is een prima RTS game voor de beginnende speler. De Sandbox mode is heel erg simpel en de manier hoe je je base moet bouwen en legers maakt is ook zeer simpel. De game is zo simpel dat je het zelfs aan kinderen kan leren om het te spelen. Voor de wat ervarene RTS speler is dit toch wel wat te simpel. Bannermen gaat heel snel vervelen en kent weinig diepgang. Enige wat voor mij de game gered heeft is de Campaign Mode. Het verhaal, de afwisseling in de missies zijn voldoende om mijzelf bezig te houden met de game. Echter wanneer de Campaign Mode afgelopen is, zal ik het spel niet zo snel meer opstarten.
Mocht je nog nooit een RTS game hebben gespeeld dan is Bannermen zeker een aanrader om bekend te raken met de genre. De prijs voor Bannermen op Steam is in mijn mening wel wat aan de hoge kant. Je betaald €29,99 voor Bannermen. Een prijs van €15,- of €20- had beter gepast bij de hoeveelheid content die je krijgt. Ben je een gewinterde RTS speler, dan zou ik deze game aan je voorbij laten gaan. Dertig euro om enkel de boeiende Campaign mode te spelen is te veel van het goede. Hopelijk wordt er snel meer content aan het spel toegevoegd met gratis DLC’s. Wellicht dat de game daarmee interessanter wordt.
Pluspunten

  • Campaign mode
  • Verhaal lijn
  • Missies

Minpunten

  • Weinig gebouwen en legers
  • Geen save of load optie Sandbox Mode
  • Simpele Gameplay
  • Verveelt heel snel
Gespeeld op PC
  • 6.5/10
    Score - 6.5/10
6.5/10

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation