28 mei 2024

Esports: Fnatic op de goede weg terug in de LEC

Het was een zucht van opluchting voor de fans van Fnatic. Voor Fnatic werd het afgelopen weekend tijd om punten te scoren in de LEC. Bij puntverlies zou playoffs een heel moeilijk en onmogelijk verhaal worden. Maar Fnatic wist iedereen te verbazen door zowel Origen als Vitality te verslaan. Met deze twee broodnodige punten vind Fnatic eindelijk de aansluiting terug in de strijd om playoffs.

Een ander team in de LEC wist ook weer eens te winnen. Misfits Gaming met Nederlander Febiven won hun beide games. SK Gaming en Origen werden beide verslagen. Met de winst op de directe beide concurrenten, deelt Misfits Gaming nu de vijfde plek met Origen en SK Gaming. Voor Schalke 04 werd het een uiterst teleurstellende weekend. In de strijd om de tweede plek, wist het deze week geen enkele game te winnen. Tegen G2 Esports en SK Gaming werd er hard verloren.
Vitality maakte dankbaar gebruik van de verliespunten van Schalke 04. Met winst op Splyce staat het team nu op de tweede plek. Maar dankzij Fnatic is de gat tussen Vitality en Schalke 04 slechts op één punt gebleven. Splyce profiteerde ook van het slippertje van Schalke 04. Dankzij hun winst op Rogue delen zij nu de derde plek met Schalke 04. Waar G2 Esports vorige week een punt verloor en wat zwakte toonde, was daar afgelopen weekend weinig van te merken. Schalke 04 en exceL Esports werden simpel en dominant weggezet. Met de winst op deze twee teams, heeft G2 Esports zich reeds geplaatst voor de playoffs.  Wie zullen G2 Esports vergezellen in de playoffs?

Uitslagen speelweek 6:

Schalke 04 G2 Esports
exceL Esports Rogue
Vitality Splyce
SK Gaming Misfits Gaming
Fnatic Origen
Vitality Fnatic
Splyce Rogue
G2 Esports exceL Esports
SK Gaming Schalke 04
Origen Misfits Gaming

 

Stand na speelweek 6:

1 G2 Esports 11-1
2 Vitality 8-4
3 Schalke 04 7-5
Splyce 7-5
5 SK Gaming 6-6
Origen 6-6
Misfits Gaming 6-6
8 Fnatic 5-7
9 exceL Esports 2-10
Rogue 2-10