18 mei 2024

Pokémon Sword en Shield kondigen achtste generatie aan

Dames, heren en overigen, de tijd is gekomen! De Pokémon Direct vloog voorbij en de achtste generatie is aangekondigd. Deze generatie komt samen met twee nieuwe games. Pokémon Sword en Shield verschijnen tegen het einde van 2019 voor op de Nintendo Switch!

De achtste generatie is de eerste main-game die voor de Nintendo Switch uit gaat komen. De drie starters worden geïntroduceerd met een CGI filmpje. De gras-aap genaamd Grookey, zal samen met het vuur-konijn Scorbunny en de water-hagedis Sobble alle trainers een nieuwe start geven. Bekijk hier beneden de trailer voor Pokémon Sword en Pokémon Shield, als je deze nog niet hebt kunnen bekijken!

Een nieuw gebied

Galar zal de naam worden voor de region waarin deze achtste generatie zich af zal spelen. Het lijkt erop dat meerdere oude generaties hand-in-hand terug te zien zijn in de trailer. De formule blijft hetzelfde, maar verder is er nog vrij weinig bekend over de game. De gebieden zien er cool en afwisselend uit en grafisch is de game ook verbeterd. De reacties op het grafische aspect waren over het algeheel verdeeld onder de fans.
Hoe de game uiteindelijk uit zal gaan pakken zal nog duidelijk moeten worden. Er wordt niet veel getoond over de gevechten en overige gameplay elementen. Laat ons weten wat jij vond van de aankondiging in de reacties hier beneden! Pokémon Sword en Shield komen ergens tegen het eind van 2019 uit voor op de Nintendo Switch.

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →