29 mei 2024

Esports: Speelweek 6 en 7 van de LCS

LCS nadert steeds meer zijn ontknoping. Zo is er na week zes een duidelijke top drie die het heel erg moeten verzaken om niet de playoffs te behalen. Daaronder barst de strijd los om de laatste drie plekken in de playoffs. Welke van deze zeven teams weten zich te plaatsen voor de playoffs?

De top drie teams op dit moment Team Liquid, Cloud9 en TSM leiden fier de LCS. Team Liquid en Cloud9 wonnen beide hun games dit weekend. Team Solo Mid won één van de twee. De ander ging verloren na een zinderende game tegen Cloud9. Met een ogenschijnlijke comeback maakte Cloud9 alsnog korte metten met TSM. Maar met nog twee punten afstand van de andere teams, hoeft TSM zich nog geen zorgen te maken.
Onder de top drie vinden we vier ploegen op de vierde plek en drie teams daaronder. Tussen deze twee groepen van teams scheelt het maar één punt. CLG, FlyQuest, Golden Guardians en OpTic Gaming hebben ieder vijf punten. Echo Fox, Clutch Gaming en 100 Thieves volgen op de voet met vier punten. De meeste teams hebben afgelopen weekend één om één gespeeld. Alleen FlyQuest en Echo Fox wisten geen punt te behalen.
Komende weekend kunnen we genieten van de confrontatie tussen Cloud9 en Team Liquid. De nummers één tegen de nummer twee. Kan Cloud9 op gelijke hoogte komen met Team Liquid? Of breidt Team Liquid zijn voorsprong verder uit?

Uitslagen speelweek 6:

Clutch Gaming 100 Thieves
TSM Echo Fox
Golden Guardians Cloud9
CLG FlyQuest
OpTic Gaming Team Liquid
Echo Fox Clutch Gaming
100 Thieves Golden Guardians
Cloud9 TSM
Team Liquid CLG
FlyQuest OpTic Gaming

 

Stand na speelweek 6:

1 Team Liquid 11-1
2 Cloud9 10-2
3 TSM 7-5
4 CLG 5-7
FlyQuest 5-7
Golden Guardians 5-7
OpTic Gaming 5-7
8 Echo Fox 4-8
Clutch Gaming 4-8
100 Thieves 4-8

 

Speelschema week 7:

Golden Guardians CLG
Cloud9 Team Liquid
TSM 100 Thieves
Clutch Gaming FlyQuest
Echo Fox OpTic Gaming
Team Liquid Golden Guardians
FlyQuest Echo Fox
OpTic Gaming TSM
100 Thieves Cloud9
CLG Clutch Gaming