29 mei 2024

Esports: Reguliere spring split LEC zit er op

De reguliere competitie van de LEC spring split zit erop. In de laatste week streden er vier teams om de felbegeerde tweede plek. Vier teams streden om de laatste twee plekken in de playoffs. In een zeer spannende slotweek met geweldige games, hebben er zich uiteindelijk zes teams geplaatst voor de playoffs.

Laten we beginnen bij de strijd om de laatste playoffs plekken van de LEC. Fnatic, SK Gaming, Schalke 04 en Misfits Gaming hadden nog een kans om de playoffs te bereiken. Fnatic had het volledig in eigen hand. In hun eerste game moesten ze tegen hun aartsrivaal G2 Esports. Deze game zat vol met spanning. Beide teams gaven alles en het leek wel alsof het al de finale game was. Fnatic trok uiteindelijk aan het langste eind en stelde daarmee hun plek in de playoffs veilig. Misfits Gaming verloor de eerste game van Splyce en lag daarmee al direct uit de race om de playoffs.
Schalke 04 verloor op vrijdag maar won op zaterdag. Zij waren nu afhankelijk van SK Gaming voor een tiebreaker of voor plaatsing naar de playoffs van de LEC. Maar SK Gaming was in bloedvorm. Het versloeg Vitality en Rogue waardoor een tiebreaker beslissing moest geven. Nog eenmaal betraden Schalke 04 en SK Gaming de Summoners Rift. Winnaar van deze game zou zich plaatsen voor de playoffs. SK Gaming won deze tiebreaker en schakelde daarmee Schalke 04 uit de playoffs.

Strijd om plek twee

De strijd om plek twee in de LEC was ook niet zo maar gestreden. Origen, Fnatic, Splyce en Vitality maakten allemaal nog kans op die plek. Vitality was in de beslissende fase compleet de weg kwijt. Beide games gingen verloren. Splyce en Fnatic begonnen op vrijdag goed. Maar op zaterdag stonden ze tegenover elkaar. Fnatic won ook de game tegen Splyce en was nu nog afhankelijk van de uitslagen van Origen. Origen echter kon prima met die druk omgaan. Zij deden wat ze moesten en wonnen beide games.
Hiermee behaalden Origen de tweede plek en moest Fnatic genoegen nemen met plek drie. Splyce pakte plek vier, Vitality nam een vrije val naar plek vijf en SK Gaming eindigde op plek zes. Met G2 Esports op de eerste plek, zijn dit de zes teams die gaan strijden om de finale plaats in Rotterdam. Komende week zullen de eerste playoffs worden gespeeld van de LEC. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de finale die wordt gehouden in Rotterdam. Deze kan je hier boeken.

Uitslagen week 9:

Misfits Gaming Splyce
Rogue SK Gaming
Fnatic G2 Esports
Vitality exceL Esports
Origen Schalke 04
G2 Esporst Misfits Gaming
Schalke 04 Rogue
SK Gaming Vitality
exceL Esports Origen
Splyce Fnatic

 

Tiebreaker Game:

SK Gaming Schalke 04

 

Stand na week 9:

1 G2 Esports 13-5
2 Origen 12-6
3 Fnatic 11-7
4 Splyce 11-7
5 Vitality 10-8
6 SK Gaming 10-9
7 Schalke 04 9-10
8 Misfits Gaming 8-10
9 exceL Esports 5-13
10 Rogue 2-16

Onze vooruitblik gemist van week 9? Dan kan je die hier nog teruglezen!