Super Mario Sunshine op de Nintendo Switch

We zijn al ruim twee jaar verder en we hebben nog steeds geen Virtual Console op de Nintendo Switch. De Nintendo Switch Online service biedt tot nu toe alleen nog maar NES titels aan. Toch weet iemand Super Mario Sunshine werkend te krijgen op Nintendo’s hybride console.

Het is geen officiële release van de Gamecube klassieker, maar een eigen knutselproject zullen we het maar noemen. Het gemis van de Virtual Console op de Nintendo Switch is best groot binnen de community. De Wii U en 3DS hebben wél deze feature, maar ook geen Gamecube games in het assortiment.
Twitter gebruiker langer_hans laat het er niet bij zitten en zorgt voor zijn eigen virtual console op de nieuwste Nintendo console. In zijn video die hij deelde via Twitter zien we heel kort dat hij Super Mario Sunshine is aan het spelen met ongeveer 30fps. Het is dus wel mogelijk!


Het gaat hierbij om een Switch die van alle kanten gekraakt is. De software die er op draait is op Linux gebaseerd en de gebruiker speelt de game met muis en toetsenbord in plaats van met de Joy Cons. Het spel is dus in geen enkele manier geoptimaliseerd voor de Switch, maar deze video laat in ieder geval zien dat het apparaatje de game kan afspelen.
Mis jij de Virtual Console op de Nintendo Switch? Indien Gamecube games ooit naar de Switch komen via wat voor weg dan ook, welke Gamecube klassieker wil jij dan spelen?

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation