28 mei 2024

"Nintendo gaat twee nieuwe Switch-modellen uitbrengen"

Volgens Takashi Mochizuki van The Wall Street Journal zal Nintendo dit jaar twee nieuwe Switch-modellen uitbrengen. Hij stelt dat dit in de zomer al zal gebeuren.

Volgens de bronnen van Mochizuki zullen de nieuwe versies op de aankomende E3 in juni worden aangekondigd. Na deze aankondiging zal het nog maar enkele maanden zijn voordat deze in de winkel liggen. Nintendo wilt het momentum voortzetten dat de Switch nu heeft, voordat de deze haar derde jaar in gaat. Twee nieuwe modellen zou ervoor moeten zorgen dat er nieuwe consumenten over de streep getrokken worden. Ook zal deze aankondiging tegengas moeten geven ten opzichte van Sony en Microsoft, waarvan ook verwacht dat ze in de zomer nieuwe hardware zullen aankondigen.
switch
Zo zou er een model zijn die zich op de enthousiaste gamer zou richten. Deze zal verbeterde features en krachtigere specs hebben, hoewel deze niet zo krachtig zal zijn als de Xbox One X en PlayStation 4 Pro. Tevens zou het apparaatje voor een lagere prijs op de planken moeten komen te liggen. Het tweede model zal in de markt worden gezet als echte opvolger voor de verouderde Nintendo 3DS. Deze zal nog verder in prijs gedrukt worden, hiervoor zullen zaken als de trilfunctie het veld moeten ruimen.
Er zijn al meerdere ontwikkelaars die deze modellen in handen zouden hebben gehad. Volgens hen zal het niet zijn wat de meeste mensen zullen verwachten. Het gaat hier niet simpelweg om voordelige uitvoeringen zoals Sony in het verleden gedaan heeft met de handhelds van Sony.

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →