30 november 2023

Esports: Playoffs teams bekend in de LCS

De playoffs teams in de LCS zijn bekend. Na een spannende weekend zijn er nog zes teams over van de tien. Deze zes teams zullen komend weekend beginnen aan de playoffs ronde. De nummers drie tot en met zes trappen af in de kwartfinale. Winnaars van die teams zullen het daarna opnemen tegen de nummers één en twee in de halve finale. De winnaars daarvan ontmoeten elkaar voor de finale.

Vooraf week negen was het ontzettend spannend in de LCS. Drie teams waren al zeker van de playoffs. Echter was hun eindplek op de ranglijst nog onbekend. Vijf teams waren nog in de strijd voor de playoffs. Er was nog plek voor twee teams. Van welke drie teams mochten we afscheid nemen na de laatste speelweek? Van Clutch Gaming namen we al vrij snel afscheid. Zij moesten alles winnen en waren afhankelijk van anderen. Ze verloren op de eerste dag en konden al gelijk niet meer de playoffs halen.
OpTic Gaming schakelde zichzelf uit door van Golden Guardians te verliezen. Golden Guardians deed wel wat het moest en won hun game. Zij hoefden slechts één keer te winnen voor hun playoffs ticket. Echo Fox en CLG waren nog over. Beide teams wonnen hun eerste game. In de tweede game stonden ze lijnrecht tegenover elkaar. Winnaar van die game zou zich plaatsen voor de playoffs. Echo Fox versloeg CLG in een vrij dominante wijze en nam daarmee beslag op het laatste playoffs ticket.
Hieronder volgen de uitslagen van week negen, eindstand van de reguliere competitie en de playoffs schema van komend weekend.

Uitslagen week 9

Cloud9 FlyQuest
Echo Fox Team Liquid
OpTic Gaming Golden Guardians
TSM Clutch Gaming
CLG 100 Thieves
Cloud9 Clutch Gaming
100 Thieves OpTic Gaming
Echo Fox CLG
Golden Guardians FlyQuest
TSM Team Liquid

Tiebreaker game:

FlyQuest Golden Guardians

Stand na week 9

 

1 Team Liquid 14-4
2 Cloud9 14-4
3 TSM 13-5
4 FlyQuest 10-9
5 Golden Guardians 9-10
6 Echo Fox 8-10
7 CLG 7-11
OpTic Gaming 7-11
9 Clutch Gaming 5-13
10 100 Thieves 4-14

 

LCS Playoffs

Heb je week acht gemist van de LCS? Dan kan je deze hier terugvinden.