21 mei 2024

Esports: Playoffs ronde twee in de LCS

In de LCS zijn ze inmiddels ook op volle toeren in de playoffs ronde. Afgelopen weekend werd de eerste ronde van de playoffs gespeeld. LCS hanteert nog het oude playoffs format. Komende weekend zal de halve finale of wel de tweede ronde van de playoffs worden gespeeld. Welke teams gaan er na dit weekend door naar de finale?

De eerste playoffs ronde in de LCS stonden FlyQuest tegenover Golden Guardians en TSM tegenover Echo Fox. Beide games waren van een hoog niveau. FlyQuest en Golden Guardians hadden vijf games nodig om tot een winnaar te komen. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd en tijdens de silver scrapes wist FlyQuest zich te plaatsen voor de halve finale. TSM trad aan tegen Echo Fox. Hoewel TSM vier games nodig hadden om te winnen, gaf Echo Fox genoeg weerstand. Door een ijzersterke late game van TSM wist het Echo Fox te verslaan.

Playoffs ronde twee

Komende weekend in de halve finale zal TSM aantreden tegen Cloud9. In deze ‘klassieker’ kunnen we een hoop spektakel verwachten. Beide teams zijn goed in vorm en de onderlinge rivaliteit is groot. Zeer waarschijnlijk zullen er weer vijf games nodig zijn om tot een winnaar te komen. Maar wie dat is, dat kunnen jullie zaterdagavond zien. Andere halve finale is die van Team Liquid tegen FlyQuest. Team Liquid zou dit redelijk makkelijk moeten winnen. Echter lieten ze de laatste weken wel wat steekjes vallen. Maar volgens het team was dat om verschillende stijlen uit te oefenen. Was dit slechts oefening of heeft Team Liquid echt last van een dip? Zondagavond kunnen we daar achter gaan komen.
Beide games van de LCS zijn te zien op Youtube en op Twitch van Riot Games.
Heb je nou de voorbeschouwing van vorige week gemist en wil je die teruglezen? Klik dan hier.