28 september 2023

Drie nieuwe NES titels met Nintendo Switch Online

Nintendo heeft in een tweet aangekondigd dat er drie nieuwe NES titels naar Nintendo Switch Online komen. Hiermee komt het totaal op 58.

Op 10 april zullen de volgende titels voor leden van de online dienst beschikbaar worden gemaakt:
Als eerste dien we Super Mario Bros: The Lost Levels, de game die in Japan als Super Mario Bros. 2 is uitgebracht. Deze werd echter te moeilijk geacht voor spelers in het westen en de game werd vervangen door Yume Kōjō: Doki Doki Panic met Mario karakters in de hoofdrol. Met de release van Super Mario All Stars voor de Super Nintendo werd de originele Super Mario Bros. 2 hier uitgebracht onder de naam ‘The Lost Levels’.
Tevens zien we Punch-Out!!. In deze Bok-game draait het vooral om het strategisch ontwijken en uitdelen van klappen. Oorspronkelijk werd de game uitgebracht als Mike Tyson’s Punch-Out!!. Vervolgens liep de licentie af om Mike Tyson als karakter in de game te gebruiken en staat de game enkel nog bekend als Punch-Out!!.
Als laatste zien we Star Soldier. Dit is een shoot ‘em up die oorspronkelijk in Japan is uitgebracht voor de Famicom en MSX. In Europa konden we pas de eerste maal in 2013 van deze game genieten. Deze werd toen naar de Virtual Console van de Nintendo 3DS gebracht.

Nintendo Switch Online

Nintendo Switch Online is de online dienst die in september van vorig jaar werd uitgebracht. Hiermee wil Nintendo een verbeterde online diensten aanbieden dan dat het in het verleden gedaan heeft. Gezien de afwezigheid van een Virtual Console dienst èn de gratis games die Sony en Microsoft bij haar online diensten biedt, heeft Nintendo ervoor gekozen om een greep NES games gratis bij de dienst beschikbaar te maken.
Deze dienst van Nintendo kost €3,99 per maand. Echter is de dienst een stuk voordeliger als er langere periodes worden aangeschaft. Voor drie maanden betaalt men €7,99, voor één jaar is dit €19,99.

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →