29 september 2023

Het film avontuur begint met Dragon Quest: Your Story

De legendarische JRPG reeks Dragon Quest heeft zojuist een trailer ontvangen voor een geanimeerde film genaamd Dragon Quest:Your Story.

De film in kwestie zal gebaseerd zijn op Dragon Quest 5: Hand of the Heavenly Bride en zal op 2 uugustus in Japanse bioscopen verschijnen.
Your Story werd eerder dit jaar aangekondigd. Yuji Horii van Square Enix helpt mee aan de ontwikkeling van de film en overziet het verhaal. Koichi Sugiyama, de gebruikelijk componist voor de games, voorziet ook de film van muziek.
Dragon Quest 5 kwam in Japan in 1992 uit voor de Super Famicom en is bij fans erg populair. In de game kan de held een bruid kiezen en daarmee trouwen en een gezin stichten. Ook populair in de game is dat er monsters gevangen kunnen worden die daarna opgevoed kunnen worden. Hier is uiteindelijk de Dragon Quest Monsters-franchise uit ontstaan.
Momenteel is nog niet bekend of de film buiten Japan zal verschijnen.