19 april 2024

Four Kings One War brengt schaken naar de 21e eeuw

Four Kings One War is een innovatieve strategiespel voor PC, Mac en VR die schaken uit de stoffige hoek en in de 21e eeuw brengt

Het klassieke schaakspel is geliefd bij miljoenen mensen. Het heeft zich alleen niet veel ontwikkeld sinds het voor het eerst werd bedacht. Hier is dan Four Kings One War, een strategiespel dat is ontworpen voor de moderne geest. Binnenkort verkrijgbaar op PC, Mac en Virtual Reality is Four Kings One War een strategisch spel met één of twee spelers waarin elke speler twee legers bestuurt alsof ze één zijn en twee zetten per beurt krijgt. Hoewel het DNA gebaseerd is op het klassieke strategiespel schaken, is het in tegenstelling tot alles wat je hebt ervaren.

In Four Kings One War worden twee legers tegenover elkaar gezet op een bord van 192 vierkanten. Dit speelt zich af in een arena in Colosseum stijl. De beweging van stukken is vergelijkbaar met klassiek schaken. Alleen krijgt elke speler twee zetten per beurt en het doel is om twee tegengestelde koningen te vangen. Elk van de verschillende stukken heeft zijn eigen individuele bewegingsmodus en beide legers vullen elkaar aan in zowel aanval als verdediging om eindeloze combinaties van tactische gevechten te verzekeren.
Met een verscheidenheid aan omgevingen om uit te kiezen, kun je de strijd aanbinden in een inheemse bush in Nieuw-Zeeland, waar de strijdarena zo groot is als een huis en de stukken zo groot zijn als een doorsnee persoon, of je afzetten in de kleinere arena naast een spectaculaire waterval of in een ondergrondse afgrond. Gebruikers kunnen naar de grot van de gloeiworm gaan om herhalingen van hun games te bekijken, hun vaardigheden tegen de AI aan te scherpen en strategische video’s te bekijken.

De belangrijkste kenmerken zijn:

  • Een strategiespel voor één en twee spelers, geïnspireerd door schaken met traditionele schaakstukken in een grote arena in Colosseum stijl.
  • Spelers besturen twee regimenten alsof ze één leger zijn en krijgen twee zetten per beurt.
  • De regels en het speelveld creëren exponentieel meer strategischere manoeuvres dan traditioneel schaken.
  • De gameplay creëert kansen voor guerrilla stijl tactieken en verborgen aanvallen.

Four Kings One War word in 2019 verwacht op alle platforms. Bezoek https://fourkingsonewar.com voor meer informatie en video’s.