19 april 2024

Pokemon Go voegt nieuwe features toe

Pokemon Go staat de laatste tijd weer volop in het nieuws; van events tot de nieuwste patches en updates. Dit keer heeft Niantic dan ook weer iets nieuws klaarstaan voor de mobile game.

Via een blog post op de Pokemon Go website heeft Niantic bekend gemaakt dat er een aantal nieuwe features naar het spel komen. Twee aspecten zijn al vrijgegeven, Lucky Friends en avatar poses zullen beschikbaar worden in de mobile game.
Lucky Friends is een nieuwe toevoeging aan het bestaande “friendship” gameplay aspect. Lucky Friends kun je alleen behalen door te interacten met spelers waarmee je al “Best Friends” bent geworden. Net zoals bij Lucky Pokemon; Lucky Friends kun je bijvoorbeeld worden door Pokemons te traden, giften te openen van elkaar, een battle met hen te starten of zelfs met elkaar een Raid voltooien.
Als je met een speler Lucky Friends wordt, zal een notificatie het zeer duidelijk maken. Bij de eerst volgende Pokemon ruil zullen jullie beide kans maken op een Lucky Pokemon. Zodra de ruil voltooid is zal de vriendschap status terug veranderen naar “Best Friends”. Er zal ook een kans ontstaan dat je met dezelfde speler de volgende dag weer de extra bonus krijgt.
Met de aanvulling van het Lucky Friends aspect zullen er ook avatar poses komen. Deze kunnen gekocht worden in de in-game Style Shop voor 500 Coins per stuk. Met deze poses kun je je Trainer een unieke uitstraling geven ten opzichte van andere spelers. Denk bijvoorbeeld aan je vriendenlijst of als je meedoet met een Raid.