18 mei 2024

Black Desert Online Battle Royale mode afgeblazen

Pearl Abyss heeft vandaag bekendgemaakt dat de Battle Royale mode genaamd Shadow Arena voor Black Desert Online niet meer doorgaat. Deze verandering zal vanaf later vandaag in gaan.

Dit onverwachte bericht pakte sommige fans recht bij de keel. Velen zagen het niet aankomen, vooral gezien de populariteit van Battle Royale games en in-game modi alleen maar stijgt. Shadow Arena werd als allereerst aangekondigd in en persbericht op 8 januari dit jaar nog. Nu, een aantal maandjes later, kregen fans het droevige bericht van een shut-down voor de volledige mode. Deze keuze werd vooral gemaakt omdat de game teveel kostbare tijd op zich nam, tijd die de developers liever in de game willen steken. Dit is dan ook wel een begrijpelijke reden. Black Desert is een grote game, eentje die nogal wat aandacht nodig heeft en ook verdient.
https://www.youtube.com/watch?v=FKygmNX_H0Q

Toch niet de eerste

Black Desert had zomaar de eerste MMO kunnen zijn die een goedwerkende battle royale naar de markt zou brengen. Games als Revelation Online hebben hier eerder in gefaald, helaas zullen MMO spelers nog even langer moeten wachten op een modi als deze. De trailer hierboven laat een gemengde reactie vanuit de community zien met evenveel likes zowel als dislikes. Dit was voor Pearl Abyss al een rode vlag die halfstok hing, toch hebben ze geprobeerd het beste ervan te maken. Een positieve twist aan dit hele verhaal is dat de community voor zeker 90% positief reageerde toen de mode eindelijk te spelen was. Gelukkig is een negatieve influx dus niet de reden voor het afkappen van Shadow Arena, maar neemt het gewoon te veel tijd en middelen in beslag.
Wat vind jij van deze keuze? Laat het ons weten in de reacties hier beneden, wij zijn benieuwd naar jouw mening!

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →