5 februari 2023

Esports: Halve finales European Masters

European Masters is inmiddels toe aan de halve finales. Afgelopen weken streden de nummers één en twee(uit de grote landen) om de titel van European Masters. Vanuit Nederland en de Benelux speelde Defuse Kids mee aan dit toernooi. Vier teams zijn er nog over. Zij gaan komend weekend de strijd met elkaar aan voor een plek in de finale.

Vier teams zijn er nog over in de European Masters. En niet geheel verrassend zijn er van die vier, drie academy teams van de pro teams. Misfits Premier, SK Prime en Fnatic Rising zijn alle drie teams die onder de teams staan die mee doen aan de LEC. Fnatic zagen we we nog in de halve finale staan van de LEC in Ahoy Rotterdam. Vierde team in de finale is Mad Lions. Mad Lions verloor een flink aantal spelers aan de LEC. Nemesis ging naar Fnatic. Selfmade, Werlyb en Crownshot verhuisden naar SK Gaming. Maar hun nieuwe roster bewijst zich weer op het internationale podium.
Komend weekend wordt op zaterdag de halve finale gespeeld. Misfits Premier neemt het op tegen Mad Lions en SK Prime staat tegenover Fnatic Rising. Winnaars gaan door naar de finale die de volgende dag word gespeeld. Wie van deze vier teams sleept de titel binnen van European Masters?

Defuse Kids

Tijdens European Masters kwam ons kikkerlandje ook nog aanbod. Defuse Kids zat in de groep met Mad Lions, Team LDLC en Ensure. In de eerste game kwam Defuse Kids er meteen achter hoe sterk Mad Lions is. In een zeer vlotte en eenzijdige game werd Defuse Kids door Mad Lions aan de kant geschoven. Maar Defuse Kids liet zich na deze nederlaag niet kennen. Tegen Ensure werd de eerste winst opgepakt.
Daarna volgde de beslissende game tegen Team LDLC. Hoewel Defuse Kids niet wist te winnen, maakten zij het Team LDLC wel moeilijk. De game kon op het eind elke kant opgaan. Maar helaas wist Team LDLC alsnog te winnen van Defuse Kids. Het team kan met een opgeheven hoofd het toernooi verlaten. En wellicht als het team bij elkaar blijft, weer strijden om weer mee te mogen doen aan de zomer editie van de European Masters.