Microsoft en Sony gaan samenwerken

Microsoft en Sony hebben een strategische partnership aangekondigd. De samenwerking heeft voornamelijk betrekking op het verbeteren van technologie en het delen van informatie.

Microsoft en Sony gaan dus samenwerken, wie heeft dat gedacht. Alhoewel de twee concurrenten samen in zee gaan heeft dit voor zoverre niets te betekenen voor de merken Playstation of Xbox. Volgens beide bedrijven is de partnership ontstaan op het verbeteren van de beleving van de consument. Dit heeft dan ook betrekking op gamen maar ook op andere zaken.
Om specifiek te zijn staat in de overeenkomst dat de twee marktgiganten samen opzoek gaan naar verbeteringen en oplossingen in de cloud, binnen het Microsoft Azure programma. Ook zal Sony voortaan Microsoft Azure voor zijn eigen game- en content streaming services zal gaan gebruiken. Deze beslissing is genomen om content creators betere ontwikkelmiddelen te geven. Microsoft zal samen met Sony ten slotte ook verbetering gaan zoeken in semiconductoren en artificial intelligence.

“PlayStation itself came about through the integration of creativity and technology, our mission is to seamlessly evolve this platform as one that continues to deliver the best and most immersive entertainment experiences, together with a cloud environment that ensures the best possible experience, anytime, anywhere. For many years, Microsoft has been a key business partner for us, though of course the two companies have also been competing in some areas. I believe that our joint development of future cloud solutions will contribute greatly to the advancement of interactive content.”
– Sony president Kenichiro Yoshida, over samenwerking met Microsoft.

Natuurlijk heeft Microsoft ook een aantal aardige woordjes gedaan over Sony.

“Sony has always been a leader in both entertainment and technology, and the collaboration we announced today builds on this history of innovation, our partnership brings the power of Azure and Azure AI to Sony to deliver new gaming and entertainment experiences for customers.”
– Microsoft CEO; Satya Nadella, over de overeenkomst.

Het samenwerkingscontract is pas aangekondigd dus het zal enige tijd kunnen duren totdat er nieuwe dingen in actie zullen komen.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation