14 april 2024

Nieuwe beelden van de laadsnelheid van de PlayStation 5

Sony heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de laadsnelheid van de PlayStation 5. Deze beelden zijn gedeeld tijdens het Game & Network Services Segment van een corporate meeting van Sony. De beelden zijn gedeeld door Takashi Mochizuki, een journalist voor The Wall Street Journal, op zijn Twitter account.

We hebben weer nieuwe informatie gekregen over de PlayStation 5. De console is op dit moment in productie bij Sony en om de zoveel tijd delen ze informatie over de next-gen console. Vandaag is er informatie verschenen die is gedeeld door Sony in hun corporate meeting. Tijdens het Game & Network Services segment van de meeting deelt Sony namelijk een video, waarin de laadtijden van de next-gen PlayStation worden vergeleken met de PlayStation 4 Pro. De laadtijden op de nieuwe PlayStation zullen 7 seconden korter zijn dan bij de PS4 Pro. Het filmpje laat ook nog het verschil in renderen zien van de wereld van games. Dit zal bij de nieuwe PlayStation op hoge snelheid kunnen gebeuren zonder dat er nieuwe data geladen moet worden.


De video over de laadtijden is niet de enige informatie over de nieuwe console. Sony deelt ook een soort van roadmap over de informatie, die nog over de nieuwe console naar buiten gebracht moet worden. We zien op deze roadmap dat al bekend is gemaakt dat de PlayStation 5 een SSD zal hebben en backwards compatibility heeft. Er zijn echter ook nog zaken onbekend, zoals de prijs van de console en wanneer deze gereleased gaat worden. Het lijkt erop dat Sony van plan is om deze informatie in stukjes naar buiten gaat brengen.


Als je nog niet hebt gelezen over de eerste details die Sony over de PS5 bekend heeft gemaakt, kun je hier ons eerdere bericht lezen over de aankomende console.