15 april 2024

Esports: Rift Rivals 2019: NA vs EU info en data

Op dit moment zijn de teams van de LEC en LCS aan het genieten van een korte vakantie. Volgende week zal de LCS weer beginnen en een week later de LEC. Eind juni tijdens de summer split wordt een korte pauze gehouden. In deze pauze vind de berucht Rift Rivals event plaats. Tijdens dit event staan de grootste regio rivalen tegenover elkaar. En voor ons is dat NA(LCS) vs EU(LEC).

Picture from Lolesports
Dit jaar wordt het de derde keer dat Rift Rivals wordt gehouden. In de grote rivalen strijd tussen NA en EU is de stand op dit moment 1-1. Eerste editie werdt door NA gewonnen en vorig jaar won EU. Dit jaar zullen we dus een regio krijgen die de voorsprong zal nemen. Dankzij de winst van G2 Esports(EU) op Team Liquid(NA) tijdens MSI staan we eigenlijk al een puntje voor. Maar uiteraard zullen de drie teams uit Europa hun best doen om het officieus te maken tijdens Rift Rivals.
Elke regio wordt vertegenwoordigd door drie teams. Namens Europa zijn dat: G2 Esports, Origen en Fnatic. Voor NA komen uit: Team Liquid, Cloud9 en TSM. Elk team speelt één keer tegen elk ander team van de andere regio. De regio die het beste heeft gescoord bepaalt vervolgens de games die worden gespeeld in de Relay Race. Eerste regio die drie punten op het bord heeft staan wint de Rift Rivals.
Picture from Lolesports

Rift Rivals in NA en data

Vorig jaar werd Rift Rivals gehouden in Amerika, echter zal het dit jaar wederom in Amerika zijn in plaats van in Europa. Dit vanwege het feit dat Worlds 2019 in Europa wordt gehouden. Omdat Europa Worlds moet organiseren is er gevraagd aan Amerika om wederom Rift Rivals te organiseren. Vanwege de reis naar Amerika zal de week na het event geen LEC zijn om de spelers de rust te geven die aan het event hebben meegedaan.
Het event zal zijn van 27 juni tot en met 29 juni. De games beginnen hier in Europa om 09:00. Meer info en uitgebreidere uitleg over het event vind je hier. Wil je teruglezen hoe Europa vorig jaar won van NA? Klik dan hier.