19 april 2024

GOG Galaxy 2.0, het antwoord op de vele PC launchers?

GOG Galaxy, één van de vele PC laucnhers met een in-app store voor digitale videogames. Een select aantal gamers zweert bij deze launcher aangezien alle content als DRM-free beschikbaar worden gesteld. Onlangs kondigt CD Projekt Red de komst van GOG Galaxy 2.0 aan.

Je vrienden en games zijn verspreid over verschillende platformen op PC. Steam, Epic Games Store, Origin, Uplay, Xbox Windows, GOG, en de vele kleine launchers zoals die van Bethesda, Blizzard’s Battle.net en nog veel meer. Het bijhouden van al deze games en vrienden op al deze platformen is simpelweg niet heel efficiënt. GOG Galaxy belooft om dit probleem op te lossen en dit lijkt al snel te gaan gebeuren.
GOG Galaxy 2.0 zal de twee belangrijkste aspecten van de veel verschillende launchers aanpakken door alles te integreren in de nieuwe app. Zo verbind je je launchers met de nieuwe GOG app om een compleet overzicht te krijgen van alle games tot je beschikking. Zelfs games die niet geïnstalleerd zijn, maar wel aangekocht zullen getoond worden. Je zal ook handmatig games kunnen toevoegen die niet tot een launcher behoren. Denk bijvoorbeeld aan Steam’s “add a non-Steam game” functie.

Vrienden en games

“In GOG GALAXY 2.0 you’re adding games through official and community created integrations. By connecting platforms, the data about the games you own is automatically imported to the application. On top of that you will also be able to manually add single games that are not connected to any platform.”

Het toevoegen van vrienden gaat via een zelfde soort integratie. Het is zelfs mogelijk om met vrienden te chatten die geen gebruik maken van de nieuwe app. Je kunt dus via je nieuwe GOG Galaxy chatten met je vrienden die online zijn via Steam, Battle.net of andere launchers.

“Like with games, in GOG GALAXY 2.0 adding friends begins with connecting platforms. By doing so, you can find other GOG GALAXY users who are your friends on the platforms or social networks you have connected.
Additionally, you’ll be able to see non-GOG GALAXY users from friends lists of connected platforms – with an option to check their online status and chat with them cross-platform.”

Via de officiële website kan je je opgeven voor de beta van de nieuwe applicatie.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →