18 mei 2024

Call of Duty 2019 heet Call of Duty Modern Warfare

Ja, we hadden het allemaal goed. De Call of Duty van dit jaar zal Modern Warfare gaan bevatten, maar zó letterlijk? De game zal in de vorm komen van een “soft reboot” en zal hoogstwaarschijnlijk geen vervolg zijn binnen de sub-franchise.

Call of Duty: Modern Warfare verscheen voor het eerst in 2007. De game bleek een enorm succes te zijn en sindsdien is de Modern Warfare sub-franchise binnen Call of Duy, naast Black Ops enorm succesvol gebleken. Niet lang na Black Ops 4 verschenen de eerste geruchten al omtrent Call of Duty 2019. “Een vervolg in de Modern Warfare verhaallijn, met hoogstwaarschijnlijk een remaster van Modern Warfare 2.”
Volgens Eurogamer is het volgende aan de hand en zal Call of Duty 2019 de subtitel “Modern Warfare” met zich meedragen. De game zal een soft-reboot zijn binnen de franchise. Wat dit precies betekend is niet helemaal duidelijk.
Jason Scheier, journalist van Kotaku, bevestigd het bericht van Eurogamer en meldt dat de game van dit jaar inderdaad een soft reboot zal worden met Modern Warfare als subtitel.


Volgens de bronnen zal de officiële onthulling plaatsvinden op 30 mei. Aangezien de geruchten nu als wildvuur verspreid worden zal het niet lang meer duren voordat Activision een officiële onthulling of teaser online plaatst.
Wat zal dit gaan betekenen voor de Call of Duty van dit jaar? Zal deze lijken op de remaster die we hebben gezien bij Infinite Warfare? Krijgen we nog steeds een Modern Warfare 2 remaster? Of zal Activision ons verbazen met iets wat nog helemaal niet voorgesteld is geworden? Een combinatie van alle drie de Modern Warfare games in één?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →