28 september 2023

Ancestors: The Humankind Odyssey heeft een releasedatum

Panache Digital Games, de studio die mede is opgericht door Patrice Desilets (bekend van Assassin’s Creed), heeft de releasedatum van hun eerste game bekendgemaakt. De game heet Ancestors: The Humankind Odyssey en zal op 27 augustus uitgebracht worden op de PC. Een aantal maanden later wordt de game ook op de consoles gereleased.

Patrice Desilets, bekend van Assassin’s Creed II en Brotherhood, richtte in 2014 een nieuwe game studio op. De studio heeft sinds hun oprichting aan een nieuw project gewerkt en eind vorig jaar zagen we hier de eerste beelden van. Het project is een nieuwe game, genaamd Ancestors: The Humankind Odyssey. In de game speel je een lid van een clan. De clan moet overleven en evolueren en jouw acties als lid moeten dit proces bevorderen. Op deze manier begin je in de game als aap en heb je de mogelijkheid om uiteindelijk te evolueren tot mens. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe dit in zijn werk zal gaan. Sinds de aankondiging van de nieuwe game is het lange tijd stil geweest rondom het project. Deze stilte werd echter gisteren doorbroken met een nieuwe trailer.

De nieuwe trailer van Ancestors: The Humankind Odyssey laat ons in-game Alpha gameplay footage zien. Desilets legt aan de hand van de beelden enkele mechanics van de game uit. Hij vertelt ons bijvoorbeeld dat je leden moet zoeken om aan je clan toe te voegen. Deze nieuwe leden kunnen binnengehaald worden door ze eten, drinken of medicijnen te geven. Daarnaast besteedt Desilets aandacht aan de rol die angst in het spel speelt. Je zult meerdere keren onbekend terrein moeten gaan verkennen en dit veroorzaakt angst voor je karakter. Je zult op een bepaalde manier met deze angst om moeten gaan. Hoe dat precies in zijn werk gaat is nog niet helemaal duidelijk. Je kunt in ieder geval kiezen om door te gaan of weg te rennen.
De nieuwe trailer van Ancestors geeft ons niet alleen informatie over de gameplay, maar ook de releasedatum van de game. De game zal op 27 augustus worden gereleased op de PC als een Epic Store exclusive. Als je de game op Steam wilt gaan spelen, zul je nog een jaar langer moeten wachten. De console-spelers moeten ook langer wachten dan de PC-spelers. De game komt namelijk pas in december uit op de PlayStation 4 en Xbox One.