19 april 2024

E3 2019: Halo Infinite release datum

Na precies één jaar wachten weten we meer over Halo Infinite; gemaakt door 343 Studios en zal het verhaal zich voortzetten waar het vorige deel stopte.

Halo Infinite zal pas beschikbaar worden op de volgende console van Xbox, geen definitieve naam maar op het moment gaat hij door het leven als Project Scarlett. De game zal natuurlijk weer worden geproduceerd door 343 Studios. Het spel zal uiteindelijk samen met de nieuwe console tijdens de feestdagen in 2020 beschikbaar worden, dit zal hoogstwaarschijnlijk een bundel worden.

In de trailer zien we een Pelican piloot die in distress zit; met geluk vind hij de Master Chief die in Halo 5: Guardians in de ruimte verloren is gegaan. Met een power cycle komt de Master Chief, ook wel bekend als Spartan-115 of John, weer tot leven. Met een geheugen dat verfrissing nodig heeft komt Master Chief erachter dat zijn trouwe compagnon Cortana niet meer bestaat. Ook ziet de Chief dat een van de Halo’s beschadigd is. Op dat moment wordt de Pelican bedreigd door een buitenaardse kracht, dit heeft veel weg van de Covenant.
Het lijkt er dus op dat we in Halo Infinite allerlei antwoorden zullen achterhalen: hoe het komt dat een van de Halo’s beschadigd is, de mogelijkheid om Cortana terug te halen.We zullen nog lang moeten wachten op gameplay maar een nieuwe trailer is toch al iets.
Bekijk ook onze andere artikelen over E3 2019: Forza Horizon 4 meets LEGO!