25 september 2023

My Friend Pedro is nu beschikbaar op de Switch en PC

My Friend Pedro is vanaf vandaag beschikbaar op de Nintendo Switch en op de PC. Om gamers in de stemming te krijgen heeft Devolver Digital een launch trailer op YouTube geplaatst.

Het is ongeveer een jaar geleden dat we voor het eerst iets te zien kregen van My Friend Pedro. Devolver Digital toonde enkele beelden van de game tijdens hun E3 persconferentie en het werd vanaf dat moment wachten op de release van de game. We kregen een week geleden de release date trailer en op dat moment was het zeker dat de game vandaag uit zou gaan komen. My Friend Pedro is gebaseerd op de gelijknamige Adobe Flash game die in 2014 uitgebracht werd door Adult Swim Games. Het genre van de game is Shoot ‘em up. Dit is een genre dat elementen van shooters en action games combineert.

De gameplay van My Friend Pedro bevat een aantal elementen. In het spel moet je je door verschillende ruimtes heen bewegen waarin vijanden op je proberen te schieten. Het doel is om deze vijanden uit te schakelen. Dit betekent echter niet dat de game een simpele shooter is, waarbij het neerschieten het hoofddoel is. Het draait namelijk in het spel om het uitvoeren van speciale kills. In enkele video’s van de game zagen we bijvoorbeeld hoe de speler een kogel laat stuiteren op een pan. Op deze manier kun je tegenstanders uitschakelen op een spectaculaire manier. Het uitvoeren van deze speciale kills levert je als speler ook meer punten op. Het doel van de game is dus om op een zo gek mogelijke manier je tegenstanders uit te schakelen. Er is weinig bekend over het verhaal van het spel. Het is goed mogelijk dat het spel geen verhaal probeert te vertellen, maar puur om de actie gaat.

My Friend Pedro is op dit moment beschikbaar op de Nintendo Switch en de PC.