21 september 2023

CS:GO viert 20e verjaardag met originele Dust II map

Als viering van de twintigste verjaardag van de squad-based multiplayer shooter Counter Strike heeft Valve een retro-versie van de populairste map, Dust II, uitgebracht.

Waar Dust II in Counter Strike: Condition Zero en Counter Strike Source vooral een update kreeg in textures and detail is de versie in CS:GO bijna onherkenbaar. De map layout is nog steeds gelijk, op wat tweaks na, maar ziet er compleet anders uit. De versie uit de originele Counter Strike, nu 1.6 genaamd vanwege de laatste update, heeft nog steeds een speciale plek in de harten van veel gamers die met deze versie zijn opgegroeid. Daarom heeft Valve nu een retro versie van map beschikbaar gemaakt in Counter Strike: Global Offensive, compleet met pixelige textures.
dust ii
De retro versie van Dust II is te spelen in de Dust II map channel in Casual en Deathmatch. Hierin zal de map rouleren met de CS:GO versie.
dust ii
De eerste beta van de Half Life mod Counter Strike werd gelanceerd in juni van 1999. De populariteit hiervan groeide explosief en de makers verdiende wat geld met advertenties op de website. Later nam Valve het project over en nam de twee makers in dienst. Valve bracht de mod als “Half Life: Counter Strike” in november van 2000 uit. Een van de populairste maps was al snel de_dust2, oftewel Dust II. In 2004 zagen we een nieuwe versie van Dust II in Counter Strike: Condition Zero en Counter Strike Source. CS:CZ had een Single player ‘campaign’ met bots maar werd slecht ontvangen. CS Source was een remake voor de nieuwe Source engine, geïntroduceerd met Half Life 2. In 2012 kwam het vierde deel uit, Counter Strike: Global Offensive (CG:GO), en bevat een nieuwe versie van de map.

Lars jj

Gamer in hart en nieren sinds 1991. Het begon met een NES maar twee jaar later kwam ik in aanraking met PC. Vanaf dat moment is dit ook mijn platform of choice. De afgelopen jaren ben ik wel weer steeds vaker op de bank te vinden met een Xbox controller in mijn handen. Command & Conquer, Forza, Half Life en Metal Gear zijn mijn favoriete franchises.

Bekijk alle berichten van Lars jj →