25 mei 2024

LEC: Fnatic verslaat G2 Esports in de summer split

Fnatic gaat na speelweek 3 als enige ongeslagen aan de leiding. In de game of the week van de LEC was Fnatic te sterk voor MSI kampioen G2 Esports. Op een zeer dominante wijze versloeg Fnatic de ijzersterke G2 Esports. Vanaf het begin ging werd de druk op G2 Esports gelegd door Fnatic. G2 Esports kreeg geen ruimte om terug te komen en moest zijn meerdere erkennen.

Dag na de overwinning van Fnatic in de LEC, trad het aan tegen Excel Esports. Excel Esports deed exact hetzelfde tegen Fnatic, als wat Fnatic tegen G2 Esports deed. De druk werd hoog opgevoerd. Echter wist Fnatic ruimte te maken in de game om terug te komen. En met succes, Excel Esports werd op het eind verslagen door de goede optredens van Rekkles en Nemesis. G2 Esports was niet van slag na het verlies tegen Fnatic. Zaterdag won het dominant van Rogue.
In de strijd om de laatste plek hadden we ook nog het winloze Vitality tegen Excel Esports. In een saaie lange game was het Vitality die de genade slag toebracht. Maar daar bleef het niet bij voor Vitality. Op zaterdag werd er ook verrassend gewonnen van SK Gaming en lijkt Vitality op de weg terug naar boven. Splyce won ook zijn beide games dit weekend. Er werd afgerekend met de concurrent Origen.

Uitslagen en stand LEC week 3

Excel Esports Vitality
Splyce Rogue
Schalke 04 Origen
SK Gaming Misfits Gaming
G2 Esports Fnatic
Vitality SK Gaming
Misfits Gaming Schalke 04
Origen Splyce
Fnatic Excel Esports
Rogue G2 Esports
Stand summer split
1 Fnatic 6-0
2 G2 Esports 5-1
3 Splyce 4-2
4 SK Gaming 3-3
Origen 3-3
Schalke 04 3-3
7 Rogue 2-4
Misfits Gaming 2-4
Vitality 2-4
10 Excel Esports 0-6

Komende week is er geen LEC. Want komende weekend is het tijd voor het treffen tussen Europa en Noord Amerika. Rift Rivals 2019 zal hopelijk weer ten gunste van Europa zijn.