28 mei 2024

Playstation Plus prijzen gaan dalen vanaf 1 augustus

Het lijkt er op dat Sony eindelijk een antwoord heeft op het grote kritiekpuntje omtrent Playstation Plus. Het antwoord lijkt een prijsdaling te zijn, alhoewel er nog geen informatie bekend is over de Europese prijzen. Andere landen zien een prijsdaling vanaf 1 augustus.

Spelers in Mexico, Arabië, Amon, en nog een aantal landen hebben een e-mail ontvangen van Sony. De e-mail meldt dat de prijs van Playstation Plus vanaf 1 augustus zal dalen. In plaats van $59,99 per jaar zal een jaarabonnement $49,99 per jaar gaan kosten. Per drie maanden betalen spelers $20,99 in plaats van $24,99 en $7,99 per maand in plaats van $9,99 per maand. Een Braziliaanse spelers meldt daarentegen dat de prijs voor hun zal gaan stijgen.
De nieuwe prijzen zullen vanaf 1 augustus actief zijn, meldt de e-mail. Tot die tijd sluit je een abonnement af met de huidige prijzen.
Playstation Plus prijs
Vorig jaar kondigde Sony aan dat ze uiteindelijk Playstation 3 en Playstation Vita games zouden verwijderen uit de maandelijkse Playstation Plus line-up. Die tijd is aangebroken dit jaar en tot nu toe is de feedback niet heel positief geweest. Spelers hadden verwacht dat het gemis van de Vita en PS3 titels wel zou worden opgevuld met een extra Playstation 4 titel ofzo. Dit is helaas niet het geval en krijgen we maandelijks nog steeds maar twee Playstation 4 games.
Vorige maand hadden we een redelijk goede maand met Sonic Mania en Borderlands The Handsome Collection. Deze maand ziet er minder rooskleurig uit met PES 2019 en een arcade racer. Alhoewel het geen slechte titels zijn is het een zeer karige maand voor spelers die niets hebben met sport-titels. De titels van juli zullen vanaf morgen te downloaden zijn.
Er is nog geen informatie bekend omtrent een eventuele prijsverandering voor Europese Playstation Plus leden. Ben jij tevreden met de huidige prijs, of vind je het te veel voor het huidige aanbod?

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →