22 mei 2024

Pokémon Sword en Shield: Nieuwe informatie en verschillen in versies

Pokémon Sword en Pokémon Shield zijn nog maar enkele maanden van ons verwijderd, maar we krijgen steeds meer te weten over de geheimen die de Galar regio met zich mee brengt. Waar het gemis van een Nationale Dex wordt opgevuld met nieuwe features.

Wat we al wisten is dat Dynamax Pokémon een ding zou zijn in Pokémon Sword en Pokémon Shield. Onlangs is er een gloednieuwe trailer verschenen waarin we nog een stapje hoger gaan. Gigantamax-en wordt namelijk ook een ding. In tegenstelling tot Dynamax zullen Gigantamax Pokémon veel zeldzamer zijn. Niet alle soorten Pokémon zijn in staat om te Gigantamax-en, daarnaast kunnen alleen de zeldzamere Pokémon in die soort Gigantamax-en. Gigantamax Pokémon zullen van uiterlijk veranderen en krijgen een unieke move, genaamd de G-Max. Op dit moment zijn er twee Pokémon bekend die beschikken over een Gigantamax vorm: Corviknight en Drednaw

Versie verschillen

Buiten deze nieuwe feature is er meer informatie opgedoken omtrent de verschillende versies. Zoals gewoonlijk zijn er bepaalde Pokémon die je enkel kunt vinden in Pokémon Sword, en bepaalde die je enkel kunt vinden in Pokémon Shield. In tegenstelling tot voorgaande delen zal je dit maal ook andere gym leaders tegenkomen in de versies. Bepaalde steden hebben andere bewoners, waaronder in ieder geval twee gym leaders.
In Pokémon Shield zal je te maken krijgen met Allister, de Ghost-Type gym leader. In Pokémon Sword zal je op de vuist gaan met Bea, de Fighting-Type gym leader.
Larvitar en Goomy zal je enkel vinden in de Galar regio als je de Shield versie hebt, Deino en Jangmo-o indien je de Sword versie hebt. Legendarische Pokémon Zacian bevind zich in Sword en legendarische Pokémon Zamazenta in Shield. Deze twee staan ook afgebeeld op de boxart van beide games.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →