Bethesda: "Wij brengen mensen naar Nintendo Switch"

Het is geen geheim dat de third-party ondersteuning bij Nintendo op dit moment een hoogtepunt bereikt. Bethesda beaamt dit in een interview met Gamesindustry.biz. De studio zou verantwoordelijk zijn voor een aanzienlijk aandeel aan verkopen.

Nintendo weet precies welk spel jij als eerst in je Nintendo Switch hebt gestoken. Dat is tenminste zo als je een Nintendo account hebt gemaakt en verbonden bent met internet. Alhoewel voor veel spelers geldt dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild bovenaan deze lijst staat. Zijn er een aantal spelers (maar toch een behoorlijke hoeveelheid) die als eerst een Bethesda titel spelen op hun Nintendo Switch. Dit meldt Pete Hines van Bethesda namelijk in een interview. Nintendo zou dit namelijk communiceren met het bedrijf en hebben een opmerking gemaakt in de trant van: “Iemand heeft een Switch gekocht en besloot om als eerst jullie games te spelen.”
 

He continues: “One of the things we discovered in talking with Nintendo, is that there’s a segment of their audience who plays other kinds of things on their platform that also likes our stuff. And there’s a segment of their audience — and it’s a healthy size — whose entry point into the platform is our title. [Nintendo] can see what is the first thing people play on a new Switch account, and when it’s a Doom or a Skyrim, they’re like: ‘Somebody got a Switch and decided to play your game before anything else.’
“It’s interesting to see. It definitely fits an audience that [Nintendo] already has, but it’s also clear that we are bringing some new people to [Switch]. I met a guy yesterday who said that the first things they bought on Switch were Doom, Wolfenstein and Skyrim because they are the sort of thing they wanted, and the fact they were on the Switch made them get a Switch.”

Ondanks er zekere raakvlakken zijn tussen Bethesda titels en bepaalde Nintendo franchises is het nieuws redelijk verrassend als we Pete Hines’ reactie terug lezen.

Nintendo en third party

Dit is opmerkelijk nieuws aangezien Nintendo pas een aantal jaar ‘goede’ ondersteuning heeft van derde ontwikkelaars. Nintendo Wii, ondanks een groot succes, sloot veel ontwikkelaars uit omdat de console niet krachtig genoeg was voor hun games. Titels die verschenen op de Playstatuon 3, of Xbox 360 miste de Wii in vele gevallen. Toen Bethesda werd gevraagd of ze de Wii gingen ondersteunen gaf Pete Hines simpelweg het antwoord “Nee”. Het lijkt er op dat de ondersteuning voor derde partijen opnieuw van beide kanten een positieve invloed heeft op de Nintendo Switch.

Over intheGame

Binnen de bloeiende omgeving van elektronisch entertainment is intheGame een waardevolle entiteit en een integraal onderdeel van het dynamische ecosysteem van iTGmedia. Sinds zijn oprichting heeft intheGame zich gevestigd als een toonaangevende gemeenschap binnen de wereld van gaming en elektronisch amusement, gedreven door een passie voor het delen van actueel nieuws en boeiende content.

intheGame zoekt jou

Ben jij geïnteresseerd in het versterken van ons team?
 Dan zijn we op zoek naar jou!

Join de community

Wij delen onze passie graag met jou op zoveel mogelijk manieren. Volg ons op onze kanalen!

Hostingbeheer & sponsor:

Login to enjoy full advantages

Please login or subscribe to continue.

Go Premium!

Enjoy the full advantage of the premium access.

Stop following

Unfollow Cancel

Cancel subscription

Are you sure you want to cancel your subscription? You will lose your Premium access and stored playlists.

Go back Confirm cancellation