4 maart 2024

Red Candle Games maakt excuses voor Devotion

Red Candle Games, een indie ontwikkelaar uit Taiwan heeft excuses aangeboden via Twitter over hun horror titel “Devotion”. De game heeft een verstopte grap over een Chinese politicus. Zodra de Chinese spelers hier achter zijn gekomen werd de game met de grond gelijk gemaakt.

Wat lijkt op een gedwongen ‘sorry’ is het resultaat van een grap die de ontwikkelaars als easter egg hadden gestopt in hun horror titel “Devotion”. De game werd goed ontvangen en had maar liefst een score van 95% op Steam. Kort nadat de grap werd ontdekt door Chinese spelers zakte de score binnen no-time naar 43%. Discussies over de game via grote internet fora werden kort daarna verbannen in China. De grap zou betrekken hebben gehad op een Chinese leider genaamd Xi Jinping, Secretaris-generaal van de Communistische Partij van China.
De studio heeft de game offline moeten halen en vermeld dat de game zeer zeker terug gaat komen. Het is echter nog niet zeker wanneer dit gaat gebeuren.


Het hele debacle kan je hier kort teruglezen. In de afbeelding zie je een Chinese talisman die het kwaad zou verjagen. De rode zegel beschrijft Xi Jinping aan de linkerkant en Winnie the Pooh aan de rechterkant. De vier symbolen in de hoeken lezen iets in de trant van jij/jouw (moeder) achterlijk persoon in Taiwanees dialect.
Het is nog niet zeker wanneer en in welke vorm Devotion terug zal keren. Het was van de best verkopende horror titels in Taiwan en de ontwikkelaars zijn vastberaden. Spelers die er nog steeds erg naar uitkijken, maar de eerste ronde gemist hebben, zullen nog even geduldig moeten zijn. De game is voorlopig niet beschikbaar, ondanks de easter egg onlangs werd verwijderd.

Jordy Gerritse

Zelda fanboy. Retro Collector. Voornamelijk te vinden op het Playstation Network. Gamer sinds ik nog uit de fles dronk. Beide doe ik nog steeds, niets veranderd dus.

Bekijk alle berichten van Jordy Gerritse →