2 maart 2024

LCS: Team Liquid herpakt de eerste plaats

Team Liquid heeft de koppositie herovert in de LCS. In de zesde week wonnen zij hun games van FlyQuest en CLG. Met de winst op CLG namen ze al afstand van één van de concurrenten. Echter moesten ze nog hopen dat Cloud9 nog punten liet liggen in de zesde week.

En dat deed Cloud9 tijdens de LCS. Er werd verrassend verloren van de nummer tien Echo Fox. In de klassieker Cloud9 tegen TSM leek het erop dat Cloud9 beide games zou gaan verliezen. Echter wist Cloud9 de game om te draaien tijdens een belangrijke team fight. TSM wist niet de voorsprong van 6000 gold te benutten en liet Cloud9 volledig terug komen in de game. Echter ging Cloud9 gelijk over TSM heen en won de zinderende game.
100 Thieves draait langzaam beter en beter. Ook deze week werden de beide games gewonnen. Hiermee hebben ze eindelijk de aansluiting met de play offs team terug gevonden. Grote verliezer was alleen CLG die beide games wist te verliezen. De overige teams wisten allemaal een game te winnen en een game te verliezen.

Stand en uitslagen LCS week 6

Echo Fox Cloud9
Golden Guardians FlyQuest
TSM Clutch Gaming
Team Liquid CLG
OpTic Gaming 100 Thieves
FlyQuest Team Liquid
Cloud9 TSM
CLG Golden Guardians
100 Thieves Echo Fox
Clutch Gaming OpTic Gaming
Stand LCS week 6
1 Team Liquid 9-3
2 Cloud9 8-4
3 TSM 7-5
CLG 7-5
5 Golden Guardians 6-6
OpTic Gaming 6-6
7 Clutch Gaming 5-7
100 Thieves 5-7
9 FlyQuest 4-8
10 Echo Fox 3-9

Speelweek 7

In de zevende speelweek van de LCS zien we vooral een makkelijke week voor Team Liquid. Zij nemen het op tegen Clutch Gaming en Golden Guardians. Voor 100 Thieves wacht zich opnieuw een test met de game tegen Cloud9.

Cloud9 100 Thieves
TSM Golden Guardians
FlyQuest CLG
Team Liquid Clutch Gaming
Echo Fox OpTic Gaming
Golden Guardians Team Liquid
CLG Cloud9
OpTic Gaming TSM
Clutch Gaming Echo Fox
100 Thieves FlyQuest