25 mei 2024

LEC: Fnatic en Splyce plaatsen zich voor de play-offs

Fnatic en Splyce hebben zich in de zevende week van de LEC geplaatst voor de play-offs. Beide teams wonnen één game en hebben daar genoeg aan om de volgende ronde te bereiken. In de komende twee weken wordt het zeer spannend gezien de rest van teams allen nog in aanmerking komen om de play-offs te halen.

De zevende week van de LEC stond vooral in thema van de game tussen Fnatic en G2 Esports. De druk op deze game werd nog is opgevoerd door het feit dat G2 Esports een dag ervoor verloor van Vitality. Alhoewel dat eigenlijk gebeurde door een troll pick op toplane te pakken. Fnatic won de dag ervoor van Schalke 04 en was klaar voor de confrontatie. De game zelf duurde niet lang en werd beëindigd onder de 25 minuten. Desondanks had de game beide kanten op kunnen gaan. Maar het was echter G2 Esports die de zinderende pot won.
Voor Splyce begon de zevende week in de LEC slecht. Ze verloren van de laagvlieger Excel Esports. Splyce herpakte zich een dag later en versloegen Rogue. Met de winst op Rogue waren zowel Splyce als Fnatic geplaatst voor de play-offs ronde. Voor de nieuwe roster van Misfits Gaming was het een ramp weekend. Beide games werden verloren waardoor SK Gaming weer langszij kon komen. Met nog twee weken te spelen en vier games, liggen de laatste drie kaarten naar play-offs vol op tafel. Alle overige teams zijn nog in de race om naar de volgende ronde te gaan. Maar wie zullen dat zijn?

Uitslagen en stand LEC week 7

Splyce Excel Esports
Rogue SK Gaming
G2 Esports Vitality
Misfits Gaming Origen
Fnatic Schalke 04
Misfits Gaming SK Gaming
Vitality Excel Esports
Rogue Splyce
Origen Schalke 04
Fnatic G2 Esports
Stand LEC week 7
1 G2 Esports 12-2
2 Fnatic 10-4
Splyce 10-4
4 Schalke 04 8-6
5 Vitality 7-7
6 Origen 6-8
7 Rogue 5-9
8 SK Gaming 4-10
Excel Esports 4-10
Misfits Gaming 4-10