29 februari 2024

Gamescom 2019: Een interview over The Elder Scrolls Online

De developers van The Elder Scrolls Online hebben ons tijdens Gamescom 2019 verwelkomt voor een kort interview over de nieuwe Scalebreaker uitbreiding en de toekomst voor de game. Wij hebben een aantal korte vraagjes voor jullie beantwoord!

Het interview over The Elder Scrolls Online was van korte duur, gezien wij de meeste vragen al beantwoord hebben gekregen tijdens onze gameplay sessie met het development team, toch wilden wij nog wat kleine vraagjes ertussendoor knijpen tijdens een interview met de developers!

Allereerst, gefeliciteerd met de release voor Scalebreaker en het succes van de Season of the Dragon! Hoe heeft de community tot dusver gereageerd op de uitbreiding en het seizoen in het algemeen?

”De community is tot nog toe erg positief en enthousiast over de Year of the Dragon en alle expansies en uitbreidingen die hierbij komen kijken. De Lair of Maarselok en de Moongrave Fare werden goed ontvangen en zijn veel gespeeld. De epische conclusie voor beide dungeons zorgt voor een goed beeld voor onze aankomende DLC: Dragonhold. Spelers vinden het fijn om gebonden te zijn aan een seizoen en te weten wat eraan zit te komen voor de game voor in ieder geval een jaar, dus dit gaan we ook blijven doen met aankomende expansions en gewoon de aankomende jaren in het algemeen.”

Welke van de twee dungeons heeft de grootste impact gehad op spelers op het gebied van storytelling en lore?

”Beide dungeons hebben hun eigen achtergrond verhaal en een andere impact gehad op de fans. Wij denken dat deze dungeons vooral gaan om het brengen van een nieuwe uitdaging en dat Dragonhold pas echt een goede impact gaat brengen op het huidige verhaal. Wel is het zo dat de lore van deze dungeons het verhaal voor Elsweyr flink versterkt en zo krijgen spelers sneller het gevoel dat ergens historie achter zit.”

Hoe was het voor jullie om te werken met een seizoen in plaats van reguliere patches en DLC?

”Het weten waar je aan gaat werken en waar de spelers op zitten te wachten geeft veel meer motivatie om DLC als deze te maken, ons team is altijd enthousiast en klaar om iets nieuws te brengen, toch brengt een seizoen maar to the table voor ons en dat motiveert heel erg goed. Dit is ook één van de redenen dat we door blijven gaan met jaarlijkse seizoenen.”

Dragonhold zal de afsluiter worden voor dit Jaar van de Draak, kan je ons iets vertellen over nieuwe gameplay-/ en story-elementen?

”Ik kan nog niet veel kwijt over dit aspect, binnenkort zal onze PAX footage online komen en dan zijn wij ook bereid om jullie te laten zien wat er gaat komen in deze nieuwe DLC, voor nu kan ik je alleen maar zeggen dat het een geweldige en vooral knallende afsluiter zal worden!”

Zijn er al plannen voor The Elder Scrolls Online op de nieuwe consoles? Het is nog allemaal een vaag begrip, maar hebben jullie al rond de tafel gezeten over dit onderwerp?

”Wij hebben het wel kort gehad hierover, maar zijn nog ver van enige beslissingen maken over dit.”
Dat was dan weer ons aardig korte interview met de ESO Crew. Wat vind jij van de game? Laat het ons weten in de reacties hier beneden? Houdt ons YouTube kanaal in de gaten voor Gamescom content!

Malvin Schuivens

Hi! Ik ben Malvin! Fanatiek gamer en eeuwig kind. MMO's is waar het allemaal begon, maar tegenwoordig gebruik ik mijn rukbunker ook wel voor een lekker potje Rainbow Six Siege of Apex Legends. Buiten de games ben ik altijd in voor een toffe serie of film.

Bekijk alle berichten van Malvin Schuivens →